Een ding staat vast, het leven gaat altijd door. Dus ook de verjaardagen in Coronatijd. Omdat ik er sowieso geen fan van ben om mijn verjaardag te vieren, vond ik het geen probleem dat het rustig zou verlopen. Overdag had ik lekker thuisgewerkt en 's avonds zou mijn zoon voor ons koken. Dat zou de eerste keer zijn, dus ik was erg nieuwsgierig naar hetgeen er op tafel zou gaan verschijnen.
Gedurende de gehele dag gebeurde er om precies te zijn helemaal niets, geen actie, dus ik wachtte geduldig af. Al is dat niet mijn sterkste kant en loopt afwachten, in combinatie met iets wat er moet gebeuren door een puber, meestal wat teleurstellend af. Bovendien knorde mijn maag op een gegeven moment behoorlijk.
Iets voor halfzeven ging de deurbel. Er stond een blonde dame voor de deur met twee papieren tassen in de hand, die ze na een vriendelijke knik met het hoofd op de grond zette. Ze zwaaide nog even vrolijk toen ze wegliep. In de tassen zat heerlijk eten van een restaurant uit Wijchen. Voor mij was er aspergesoep, een wrap met hummus en groente, een bakje salade en een mousse met verse aardbeien als toetje. Ik weet niet wat een grotere verrassing was, het regelen van dit heerlijke diner of de keuzes die hij had gemaakt voor mijn maaltijd, het was een schot in de roos! Daarna hebben we een “rondje meer” gelopen om wat calorieën te verbranden en om een frisse neus te halen. Het was een topverjaardag, volgend jaar weer.
Het bestellen van een goede maaltijd in een van onze restaurants in Wijchen kan ik overigens van harte aanbevelen. Het is even wennen, eten uit (milieuvriendelijke) bakjes maar ach, ook dit heeft zijn charme. De smaak was er niet minder om!
Een fijn Paasweekend gewenst allemaal.