Wijken


Achterlo bestaat uit de wijken Heilige Stoel, Homberg, Hof van Hagevoort en Kraayenberg. Achterlo is genoemd naar de boerderij Achterloo, die weer vernoemd is naar het pad van Wijchen Noord naar Leur “achter het bos”. De boerderij van de Heilige Stoel bestaat nog (aan de randweg) maar die van de Homberg is er helaas niet meer. Het hart van de wijk bestaat uit het winkelcentrum, de Emmanuelkerk en wijkcentrum ’t Achterom op de Homberg. In het wijkcentrum zijn dagelijks activiteiten voor jong en oud. Aan de Kraaijenberg staat de basisschool Samsam en aan de Heilige Stoel staat de basisschool voor speciaal onderwijs de Bolster. Aan de Homberg bevindt zich een woonvorm van Pluryn.

De wijk heeft een eigen buurtsite binnen deze site. Zodat inwoners, verenigingen en organisaties uit de wijk elkaar nog beter kunnen vinden. 

 

De Woezik is van oorsprong een dorp dat sinds 1980 door de vele nieuwbouw is uitgegroeid tot een wijk van Wijchen, bestaand uit Veenhof, Saltshof, Hofse Dam en de Woeziksestraat. Je vindt er nog de oude dorpskerk die is vernoemd naar Sint Paschalis. De oorspronkelijke Paschalisschool wordt nu Paschalishonk genoemd. Vrijwilligers verzorgen hier verschillende activiteiten voor buurtbewoners. De huidige Paschalisschool bevindt zich in de brede school De Suikerberg. Naast de brede school ligt sportpark Woezik, thuishaven van de voetbalvereniging.

De wijk heeft een eigen buurtsite binnen deze site. Zodat inwoners, verenigingen en organisaties uit de wijk elkaar nog beter kunnen vinden.

 

Centrum bestaat uit Centrum, Valendries en Uilenboom. In het Centrum vind je het Wijkcentrum OZO

Het centrum heeft nog geen eigen buurtsite. Wil je meehelpen aan een eigen buurtsite voor jouw buurt? Neem dan contact met ons op:

 

Wijchen Zuid bestaat uit Zevendreef, Zesakkers, de Grippen, Sluiskamp, de Weertjes, Kronenland, de Geer, Hoogmeer, Elsland, Diepvoorde, Abersland, de Ververt en Huissteden. In Wijchen Zuid vind je het Wijkcentrum Zuiderpoort.

Wijchen Zuid heeft nog geen eigen buurtsite. Wil je meehelpen aan een eigen buurtsite voor jouw buurt? Neem dan contact met ons op:

 

Wijchen Kerkeveld bestaat uit Kerkeveld en Huurlingsedam. In Wijchen Kerkeveld vind je Wijkcentrum de Brink.

De wijk heeft een eigen buurtsite binnen deze site. Zodat inwoners, verenigingen en organisaties uit de wijk elkaar nog beter kunnen vinden. 

 

Wijchen West bestaat uit Aalsburg en Blauwe Hof. In Wijchen West vind je het Wijkcentrum Wijchen West.

Wijchen West heeft nog geen eigen buurtsite. Wil je meehelpen aan een eigen buurtsite voor jouw buurt? Neem dan contact met ons op:

 

Wijchen Noord bestaat uit het gebied tussen de spoorlijn, de Klapstraat, Randweg Noord en de Hoefsestraat. In Wijchen Noord vind je het Wijkcentrum Noorderlicht.

Wijchen Noord heeft nog geen eigen buurtsite. Wil je meehelpen aan een eigen buurtsite voor jouw buurt? Neem dan contact met ons op: