WijWijchen.nl

Inloggen of inschrijven

Het gouden toetsenbord moment

  • 5 reacties


Wat was ik verrast toen Henriette Hubers mij vroeg of ik het stokje overnam van het gouden toetsenbord. Ik had er nog niets over gehoord. Maar ben blij dat ik nu een stukje ga schrijven en mezelf ga voorstellen aan jullie. 

Ik ben Wilma Willems-Herms en ben geboren en getogen in Wijchen. Mijn ouders Wim Herms (de Mossel) en mijn moeder Nelly Herms- Steeg zijn ook echte Wijchenaren. Ik ben opgegroeid op de Uilenboom. Ons gezin bestond uit 5 jongens en ik was het enigste meisje. Mijn ouders hebben op de Uilenboom gewoond tot aan hun overlijden. 2 van mijn broers zijn helaas al overleden. Ik ben getrouwd met Frank Willems en hij komt uit de Woezik. Frank en ik hebben samen 4 kinderen 2 jongens en 2 meisjes en ook zijn wij trotse opa en oma van een kleindochter.  Frank zijn ouders komen ook uit Woezik Jan Willems (de Heer) van de teerslijk en Annie Willems- Walraven uit Alverna. Jan en Annie de ouders van Frank hadden hier op de ploegweg waar wij nu wonen een volle grond groente-kwekerij. Frank ging in de jaren tachtig met zijn vader in een maatschap. Dit bedrijf had toen 13 hectare grond waar wij groenten op teelden. Dit werd altijd naar de veiling gebracht. In de jaren negentig zijn wij helaas moeten stoppen met dit bedrijf. Frank en ik zijn allebei buitenhuis gaan werken, ik in de zorg en Frank in de metaal. 5 jaar terug kwam ik in de WW terecht. Na vele sollicitaties en vele afwijzingen ging ik nadenken wat wil ik nog? En 4 jaar terug kwamen wij op het idee (na een tip van onze buurvrouw) om een pluktuin te gaan starten op onze hectare grond die achter ons huis ligt. Mensen worden lid van deze pluktuin en kunnen dan zelf hun groenten, kruiden, klein fruit en bloemen oogsten. Hiervoor betalen ze dan een jaarabonnement. Wij staan voor biologisch plantgoed, zaden, potgoed en compost. Onze tuin is niet alleen een pluktuin het is ook een tuin waar mensen samen komen, voor workshops zoals kruiden, essentiele olieen. Maar ook voor een gezond ontbijt in de tuin, of yoga les. In onze tuin staan ook kunstwerken en gedichten. Dus het is een tuin waar je ook heerlijk kunt ontspannen. Onze tuin ligt in het landschapspark Woezik. 2 jaar terug wonnen wij een duurzaamheidsprijs van de Gemeente Wijchen een kroon op ons werk en waar wij heel trots op zijn. Van dit geld hebben wij een prachtig prieel in onze tuin laten bouwen. In maart 2019 kregen wij het EER award uitgereikt door de Gemeente Wijchen, wederom een compliment dat wij met onze pluktuin op de goede weg zijn. Heb ik je interesse gewekt of  wil je een keer een rondleiding met een groep mensen of heb je interesse om ook oogstgenoot te worden kijk dan op onze website www.sfeervanwillems.nl. of bel mij Wilma:06-37229125. 

Deel dit bericht!

Reacties

Marianne Buurtverbinder, Alverna
22 mei 2019

Als geboren Woezekot spreekt dit verhaal me erg aan. Ik denk dat ik je vader ook goed gekend heb. Tenminste als hij degene is die lang in Hernen heeft gebridged.

Frank en Wilma Willems
22 mei 2019

Hoi Marianne,
Dank je wel voor je reactie. Inderdaad ons pa heeft jaren lang bridge gespeeld in Hernen.

Marianne Buurtverbinder, Alverna
27 mei 2019

En aan wie nu de eer Wilma?

Tineke van de Goor
28 mei 2019

Mooi verhaal over een mooi initiatief.

Bert Bloo
31 mei 2019

Hallo wij zijn oogstgenoten van de sfeer van Willems , waar Wilma en Frank altijd weer prettige gastvrouw en heer zijn bij onze komst om heerlijke groenten van het land te komen halen en aardbeien en fruit van de struiken ! Geweldige vondst om maatschappelijk bezig te zijn ! Complimenten voor Wilma en Frank ! Wordt oogstgenoten en geniet ook van deze pluktuin !

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.