Wijwijchen.nl

Inloggen of inschrijven

expositie Tonny Faessen - schilderijenTonny Faessen word geïnspireerd door water, lucht, licht en de leegte van landschappen. Zij begeeft zich in het gebied tussen figuratie en abstractie. Zij gebruikt een sober kleurenpalet en duidelijk zichtbare schildertechnieken, waarbij elk overbodig detail wordt weggelaten. Op die manier probeert zij de essentie van haar onderwerp in beeld te brengen.

loopbaan

Tonny Faessen is eind jaren 80 bij de Lindenberg in Nijmegen begonnen met schilderen en niet lang daarna ook met fotografie. Na een onderbreking van enkele jaren heeft zij in 2012 het schilderen weer opgepakt bij Jos van Gessel, beeldend kunstenaar in Nijmegen. Jos van Gessel is een grote inspiratiebron voor Tonny Faessen.

waar en wanneer

De expositie is te zien in het Kunsthuis (voormalig Gemeentehuis, Kasteellaan 22-24 (zijde Europaplein), Wijchen) van 25 oktober t/m 10 november, op vrijdag, zaterdag en zondag van 12 tot 17 uur. 

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.