WijWijchen.nl

Inloggen of inschrijven

Een kruidig verhaal van Maria C. Flinterman

  • 1 reactie


Een góuden toetsenbord..dat schept verwachtingen...Zou dit toetsenbord mij de letters aanreiken die de Wijchenaar interesseren? Ik ben benieuwd! Het is fijn om dit toetsenbord te krijgen van Wilma Willems die samen met echtgenoot Frank eigenaar is van de oogsttuin Sfeer van Willems in de Woezik. De prachtige tuin waar ik met veel plezier mijn groenten en fruit oogst. En waar ik sinds dit jaar mijn kruidenuurtjes houd voor geïnteresseerden. Maar daarover later meer. Als geboren tuinders dochter uit het Westland voel ik de verbinding met Wilma en Frank. Het is heerlijk om met de handen bezig zijn in de aarde. Ik geniet van de geur en al het andere moois wat met de zintuigen te ervaren is aan groenten, fruit en kruiden.

Kruiden, en dan vooral de geneeskracht van kruiden, zijn mijn grote passie. De geur, de smaak en hoe de plant er uit ziet en aanvoelt op je huid, vertellen veel over een kruid en welke stoffen erin zitten. Het oogsten van kruiden is een favoriete bezigheid! Maar ook het onderzoeken van de geneeskracht van de verschillende verwerkingsvormen vind ik super interessant. Ik verwerk de kruiden het liefst tot heerlijk geurende en smakende kruidenwaters.

Ik draag graag iets van mijn passie voor kruiden over aan zowel kinderen als volwassenen. Dat doe ik samen met collega-vrijwilligers in moestuin de Brink in de wijk Huurlingsedam. Hier werken we in het voorjaar met de kinderen van basisschool de Trinoom. Het is superleuk om te zien hoe enthousiast de kinderen zijn om zelf hun groenten te zaaien, planten en oogsten. Ze genieten van de verschillende kruiden waarvan we een lekkere kruidenthee maken.

Ook in de oogsttuin van Willems laat ik oogstgenoten en andere geïnteresseerden kruiden proeven en ervaren. In Maria’s kruidenuurtje vertel ik over het hoe en wat van veilig kruidengebruik voor de gezondheid. Ooit maisbaard in de thee geproefd? Of gewoon zin om een keer mee te doen? Meld je dan aan bij Wilma Willems voor Maria’s kruidenuurtje op woensdagavond 25 september of houd de website in de gaten.

En uiteraard pas ik graag kruiden toe in mijn werk als natuurgeneeskundige. In mijn praktijk in de Diemewei help ik mensen met klachten waar ze zelf niet uitkomen en ook de huisarts geen passende oplossing heeft.

Naast al deze kruidenpraat houd ik van een stevige wandeling in de natuur van Wijchen én van Berg en Dal en train ik samen met mijn dochter voor de Zevenheuvelennacht. 

Ik draag het gouden toetsenbord graag over aan een andere natuurliefhebber en gezondheidsprofessional die ik heb leren kennen bij Talent in Wijchen, Rianne Steeg-Janssen.

Lieve kruidengroet van Maria Flinterman

Deel dit bericht!

Reacties

Marianne Buurtverbinder, Alverna
16 september 2019

Dat is weer eens andere koek Maria!
Leuk om te lezen

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.