WijWijchen.nl

Inloggen of inschrijven

Themaweek Werk! In UitvoeringPersbericht

Maandag 28 januari feestelijk opening Themaweek van stichting HetWerkt!Wijchen door wethouder Nick Derks.

Stichting HetWerkt!Wijchen is de belangenorganisatie voor werkzoekenden uit de gemeente Wijchen. Het doel van onze stichting is het verbeteren van de arbeidspositie en het welzijn van alle werkzoekenden uit de gemeente Wijchen en zijn kerkdorpen.

In het kader van het 5-jarig bestaan van stichting HetWerkt!Wijchen organiseren wij van maandag 28 januari t/m vrijdag 1 februari de themaweek Werk! In Uitvoering.

Het doel is om inzicht te krijgen in knelpunten en oplossingen hiervoor te bedenken die snel en makkelijk zijn uit te voeren op het gebied van o.a.:

  • Arbeidsmarkttoeleiding                 Laaggeletterdheid
  • Schuldenproblematiek                   Armoede en gezondheid
  • Vrijwilligerswerk

Organisaties en ervaringsdeskundigen  die hier hun medewerking aan verlenen zijn de gemeente Wijchen, ROC, GGD,  taalambassadeurs laaggeletterdheid, MeerVoormekaar, WerkBedrijf Rijk van Nijmegen, Cliëntenraad Participatiewet Wijchen e.v.a.

Het gaat om brainstormsessies verdeeld over negen dagdelen tijdens de themaweek, waar genodigden kunnen aangeven waar de knelpunten zitten en hoe deze eventueel opgelost kunnen worden.

De uitkomsten van de themaweek zullen als rapport zowel aan de politiek als aan andere belanghebbenden worden aangeboden.

Tevens zal het eerste exemplaar van het tweede boekje van HW!W  in het kader van het 5-jarig bestaan aan de wethouder worden aangeboden.

Ons eerste boekje had als onderwerp: “Mijn verhaal helpt”, ervaringen van werkzoekenden uit Wijchen.

Het tweede boekje (waarvan nu het eerste exemplaar aan de wethouder Nick Derks zal worden uitgereikt) heeft als onderwerp:

“Goed beslagen ten ijs”, tips voor sollicitanten van werkgevers en bemiddelende instanties.

De uitreiking zal plaatsvinden op maandag 28 januari om 9.30 uur in het Koetshuis naast het Kasteel van Wijchen.

De gesprekken in de themaweek zullen alleen door genodigden en achter gesloten deuren plaatsvinden.

Stichting HetWerkt!Wijchen

Adriënne Hoogstraaten  coördinator projecten/    Elly Hendriks de Bruijn secretaris

t. 0613649236                                                                t. 0651406685

website: www.hetwerktwijchen.nl

 

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.