BuurtWhatsApp


Burgerinitiatief

De BuurtWhatsApp is bedoeld om woninginbraken en andere criminaliteit in uw buurt tegen te gaan. Bewoners spelen daarbij een belangrijke rol. Zij melden verdachte situaties of personen eerst bij 112 en daarna aan andere buurtbewoners via de BuurtWhatsApp.

De BuurtWhatsApp-groepen zijn burgerinitiatieven en dienen als moderne vorm van buurtwacht.

Veilige buurt begint bij jezelf

Het doel van een BuurtWhatsApp is het zorgen voor meer ogen en oren voor de politie en andere toezichthouders. Wettelijke toezichthouders kunnen nu eenmaal niet op iedere hoek of straat staan. Door een BuurtWhatsApp kunnen inwoners zelf een groot gebied in de gaten houden.

Met het melden van verdachte situaties in een BuurtWhatsApp, worden buurtbewoners snel gewaarschuwd en kunnen zij de verdachte in de gaten houden. Ondertussen is de politie ingelicht die eventueel tot actie kan overgaan.

BuurtWhatsApp in uw straat

In Nederland zijn inmiddels meer dan 2000 buurten met een dergelijke WhatsApp-groep! In diverse dorpen en steden in Nederland heeft de BuurtWhatsApp inmiddels al tot succes geleid. Er zijn criminelen aangehouden en het aantal woninginbraken is in sommige wijken gedaald.

Heeft uw wijk, buurt, dorp of stad nog géén BuurtWhatsApp? Start dan zelf het initiatief en zorg samen voor een veiligere wijk!