Reisavonturen Vincent Cantrijn in de Villa

SocdeVilla

Details

Dinsdag 14 februari 2023 van 14:00 tot 16:00 uur
Afgelopen
Kasteellaan 7, Wijchen

Op dinsdag 14 februari geeft de Wijchense avonturier Vincent Cantrijn in Villa Sterrebosch een presentatie over zijn reizen door de wildernis. Afgelopen zomer maakte hij met zijn vaste wildernisvrienden een kanotocht door het noorden van Finland. Is zo’n tocht alleen iets voor jongeren of mensen van middelbare leeftijd? Beslist niet. Vincent is met zijn 71 jaar de jongste van het stel. Zijn vrienden zijn 75, 76 en 78 jaar. Geen probleem om nog in een klein tentje te kruipen na een dag kanoën over meren en rivieren. Comfort komt thuis weer wel.

Vincent zal uitleggen hoe hij pas op latere leeftijd tot dit soort avontuurlijke reizen is gekomen. Verschillende keren heeft hij te voet of in een kano tochten gemaakt door Lapland en Alaska. Comfort was daar helemaal ver te zoeken.

Maar wat gaf het. Deze avonturen hebben zijn leven enorm verrijkt. Vincent zal voorlezen uit zijn dagboeken die hij tijdens deze avonturen heeft bijgehouden. Spectaculaire foto’s maken het verhaal compleet.

Eind maart vertrekt Vincent voor de 8e keer naar Nepal voor een trekking door de Himalaya. Als jongetje droomde hij ervan om ooit de top van de Mount Everest van dichtbij te kunnen zien. Dat lukte in 2008. Het betekende een keerpunt in zijn leven. Vincent zal de diepere betekenis daarvan uitleggen.

 De presentatie start om 14.00 uur. De toegang is gratis.

Leeftijd
50 +
Dorp
Alverna, Balgoij, Batenburg, Bergharen, Hernen, Leur, Niftrik, Wijchen
Thema
Cultuur en natuur, Recreatie en ontspanning
Wijk/dorp
Achterlo, Alverna, Balgoy, Batenburg, Bergharen, Hernen, Kerkeveld, Huurlingsedam, Leur, Niftrik, Wijchen, Wijchen Centrum, Wijchen Noord, Wijchen Oost, Wijchen West, Wijchen Zuid, Woezik

Over de organisator

SocdeVilla
Wij zijn een Senioren OntmoetingsCentrum voor alle senioren van Wijchen die is gehuisvest in het centrum van Wijchen in de villa Sterrebo...... Lees meer