Ontwikkel mee aan online leefstijlcentrum

WijchenGezond

Details

Dinsdag 31 maart 2015 van 20:00 tot 21:00 uur
Afgelopen

Ontwikkel mee aan het online leefstijlcentrum en help zo mee aan een gezonder Wijchen

Het initiatief WijchenGezond zoekt Wijchenaren die mee willen helpen aan de verdere ontwikkeling van een virtueel leefstijlcentrum. Dit online leefstijlcentrum heeft als doel je op weg te helpen naar een gezondere leefstijl. Dat kan bijvoorbeeld een website zijn of een app. Het virtueel leefstijlcentrum bestaat nog niet. We zitten hiermee nog in de ontwikkelfase. Voor de realisatie is de hulp van de inwoners van Wijchen nodig die hierin mee willen denken, ontwikkelen en testen.

Een virtueel leefstijlcentrum kan bijvoorbeeld bestaan uit een website of een app voor je mobiele telefoon, maar het kan ook iets zijn dat zorgt voor een gedragsverandering zoals kiezen voor de trap terwijl daarnaast een roltrap ligt. Of een combinatie van verschillende middelen kan samen het virtueel leefstijlcentrum vormen.

In de afgelopen maanden is er al gesproken met diverse inwoners van Wijchen over de eisen waaraan een online leefstijlcentrum moet voldoen. Uit deze sessies bleek dat het belangrijk was om op laagdrempelige wijze informatie te geven. Eigenschappen zoals onderling contact, verbondenheid en de aanwezigheid van (zorg)professionals waren belangrijke succesfactoren. Ook zouden de betrokkenen graag willen zien dat het middel de deelnemer prikkelt en laat zien wat zijn vorderingen op weg naar een gezondere leefstijl zijn.

Met deze kennis gaat de bouw van het virtueel leefstijlcentrum nu een volgende fase in. We willen verschillende mogelijke oplossingen en middelen verder uitwerken en deze vervolgens laten testen door deelnemers. Hun mening, ervaring en inbreng helpen de ontwikkelaars om tot het uiteindelijk ontwerp van het virtueel leefstijlcentrum te komen.

Start bijeenkomst test-app 31 maart 2015

Dinsdagavond 31 maart is er een kick-off bijeenkomst voor Wijchenaren die het leuk vinden om een maand lang een proef-app te gaan uitproberen. Tijdens deze avond ontvang je alle informatie die je nodig hebt om in de maand april bijvoorbeeld twee of drie keer per week de test-app te gaan gebruiken. De meest actieve tester wacht een mooie verrassing.

Je kunt je voor deze avond aanmelden door een e-mail te sturen naar . Ook wanneer je vooraf vragen hebt, kun je dit e-mail adres gebruiken. Weet je iemand in je omgeving die dit leuk vindt om te doen, dan is deze persoon uiteraard ook van harte uitgenodigd!

Met vriendelijke groet,

Namens het projectteam van het Virtueel Leefstijlcentrum van Wijchen Gezond,


Patricia Bender, Marja Flinterman en Jasper Jeurens

Over de organisator

WijchenGezond
Wijchen GezondIn Wijchen bestaat sinds begin 2013 een heel serieuze ambitie om van Wijchen de gezondste gemeente van Nederland in 2018 te...... Lees meer