Inspiratie avond WijchenGezond

WijchenGezond

Details

Woensdag 28 januari 2015 van 20:00 tot 18:00 uur
Afgelopen

Enkele jaren geleden hebben een aantal zorgprofessionals samen met enthousiaste burgers de koppen bijeen gestoken en daarmee was Wijchen de gezondste gemeente in 2018 geboren (zie ook www.wijchengezond.nl). Al eerder hebben we hierover in de Wegwijs kunnen presenteren. Een groots plan en intussen prachtige ontwikkelingen! Op 28 januari aanstaande kun je aansluiten bij deze groeiende beweging en zo bijdragen aan het succes en het bereiken van de doelen. Iedereen is welkom en samen met veel van de deelnemers laten we zien wat al bereikt is en presenteren we de plannen voor de komende jaren!

In het afgelopen jaar hebben we maandelijks bijeenkomsten georganiseerd rond allerlei gezondheidsthema's. Er was een grote gezondheidsmanifestatie op de markt in september en in het voorjaar een bijeenkomst over voeding bij de molen. We organiseerden voorlichting over gezonde voeding op de scholen en het initiatief “de gezondste klas” is een groot succes. Wijchen gezond heeft verder een belangrijke bijdrage geleverd aan het welslagen van o.a. het repair café en aan de recente start van het participatieproject Mijnbuurtje. Het nieuwe boek van Wijchen Gezond ambassadeur Patricia Bender is ook voor een belangrijk deel geïnspireerd door al deze activiteiten.

Er staat veel te gebeuren: er wordt een start gemaakt me de nieuwbouw en daarin krijgt de samenwerking met het CWZ een nieuwe dimensie en kunnen we een start maken met een fysiek leefstijlcentrum. Verder bouwen we o.a. samen met studenten van de HAN en met de GGD aan een virtueel leefstijlcentrum. Hierbij zoeken we naar een nieuwe manier om Wijchenaren op het gebied van gezondheid met elkaar te verbinden. We kregen voor dit initiatief van de provincie alvast een ton subsidie kregen. Tijdens de presentatie op 28 januari laten we de eerste ideeën zien.

Om ons doel te bereiken hebben we iedereen nodig en is iedere hulp welkom. Daarom deze oproep. Sluit je aan er is veel te doen, voor jong en oud en voor ieder wat wils.

Woensdag 28 januari aanstaande om 20.00 uur in het Kompas aan de Passedwarsstraat 69 b ben je van harte uitgenodigd om te luisteren en ook om je aan te melden bij een van de werkgroepen.

Over de organisator

WijchenGezond
Wijchen GezondIn Wijchen bestaat sinds begin 2013 een heel serieuze ambitie om van Wijchen de gezondste gemeente van Nederland in 2018 te...... Lees meer