WijWijchen.nl

Inloggen of inschrijven

Wijchense Paardenmarkt zaterdag 12 oktober

ROOFVOGELSHOW EN ESCAPEROOM OP WIJCHENSE PAARDENMARKT

Op zaterdag 12 oktober 2019 wordt de 36ste cultuurhistorische Paardenmarkt gehouden op de Kasteellaan en het Marktplein in Wijchen. Nieuw dit jaar is de roofvogelshow in de tuin achter het Kasteel, aanvang half een. Ook rijdt er een ouderwetse bierwagen rond, getrokken door zes paarden. En in het kader van de Week van de Veiligheid zijn vertegenwoordigers van de hulpdiensten aanwezig. Bij de brandweer kun je proberen te ontsnappen uit een mobiele escaperoom. 

De aanvoer van de paarden vindt plaats vanaf zes uur. Burgemeester Hans Verheijen verricht om tien uur de officiële opening met het hijsen van de Veemarktvlag.

Op de Kasteellaan is een prachtige verzameling oude ambachten te zien die samen het cultuurhistorische aspect van de Paardenmarkt bepalen. Er worden demonstraties gehouden van manden vlechten, klompen maken en vlas bewerken en een imker, een koperslager en een touwvlechter zijn te bewonderen. Ook de uilen en valken zijn er weer. En bij de ingang van de Kasteeltuin is er voor de kinderen weer het bekende pony rijden.

Bij de Krullentoren starten historische paard-en-wagens waarop jong en oud een ritje kunnen maken. Voor het kasteel wordt door kleindierenvereniging ‘De Vooruitgang’ uit Beuningen kleinvee getoond en de kinderen kunnen zich laten schminken. Ook de molen is open. Medewerkers van de Historische Vereniging Tweestromenland doen in ouderwetse klederdracht hun ronde. Op de Markt staat de bekende kinderboerderij Bert’s Animals, net als onder andere de draaimolen, het springkussen en de ballonnenclown.

Wijchen heeft tijdens de Paardenmarkt haar eigen Veiligheidsplein. Op het pleintje tegenover het Kasteel geeft de politie uitleg over het interieur van een surveillance-auto, vertelt de EHBO over eerste hulp verlenen aan kinderen en is er de escaperoom van de brandweer.

De activiteiten op de Kasteellaan/Kasteeltuin zijn er tot 13.00 uur, op de Markt tot 16.00 uur.

 

/////////////////////////////////////////////

 

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.