Welkom op de nieuwe site!
Actieve inwoners uit meer dan 50 wijken en dorpen werkten mee aan deze nieuwe lay-out. Samen kwamen we tot een weergave waarmee je nog meer kunt ontdekken over je buurt. Veel plezier en leuke ontmoetingen gewenst!

Wijwijchen.nl

Inloggen of inschrijven

Gemeente Wijchen
8 oktober 2018

Veilige parkeergarage NS-station

Heeft u ook al eens geparkeerd in onze nieuwe parkeergarage bij het NS-station? Dat is echt een aanrader. Want u bent bijvoorbeeld op loopafstand van het centrum en hoeft nooit naar een parkeerplekje te zoeken. Als treinreiziger staat u bovendien binnen een paar minuten op het perron. Handig toch?

Er is helaas wel een minpuntje. Op sommige plaatsen zitten scheuren in het beton. Ook de coating (verflaag) laat op enkele plaatsen los. Adviesbureau ATB heeft deze mankementen inmiddels onderzocht en stelt dat de parkeergarage volledig veilig is. De garage is dus gewoon te gebruiken. De scheuren zijn ontstaan door lichte buiging van de nieuwe vloeren. Die buiging is een normaal verschijnsel en kan scheurtjes opleveren. En de gebruikte verflaag blijkt niet elastisch genoeg te zijn. Natuurlijk worden beide gebreken binnenkort hersteld. Want hoewel de garage veilig is en gewoon gebruikt kan worden, ziet de garage er nu niet zo fraai uit. In opdracht van de gemeente is de reparatie inmiddels begonnen. Enige tijd terug zijn de scheuren gedicht met een bruinachtig middel. Dat is op dit moment goed te zien.

 De coating wordt binnenkort vervangen. Dat is nu nog niet gebeurd omdat de deskundigen eerst wilden weten of het ingebrachte middel het gewenste resultaat heeft. Volgens planning kan de parkeergarage in de week van 5 november een nieuwe coating krijgen.