Welkom op de nieuwe site!
Actieve inwoners uit meer dan 50 wijken en dorpen werkten mee aan deze nieuwe lay-out. Samen kwamen we tot een weergave waarmee je nog meer kunt ontdekken over je buurt. Veel plezier en leuke ontmoetingen gewenst!

Wijwijchen.nl

Inloggen of inschrijven

Buurtverbinders WijWijchen
9 oktober 2018

SCHAPEN TERUG IN KASTEELTUIN TIJDENS WIJCHENSE PAARDENMARKT

Na drie jaar van afwezigheid kunnen bezoekers dit jaar tijdens de 35ste Wijchense Paardenmarkt in de Kasteeltuin weer een doorlopende demonstratie schapen drijven bewonderen. De cultuurhistorische Paardenmarkt wordt gehouden op zaterdag 13 oktober 2018 op de Kasteellaan en het Marktplein in Wijchen. Vanaf zes uur in de ochtend vindt de aanvoer van de paarden plaats. Burgemeester Hans Verheijen verricht om tien uur de officiële opening door het hijsen van de Veemarktvlag. 

Op de Kasteellaan is een prachtige verzameling oude ambachten te zien die samen het cultuurhistorische aspect van de Paardenmarkt bepalen. Er worden demonstraties gehouden van manden vlechten, klompen maken en vlas bewerken en een imker, een koperslager en een touwvlechter zijn te bewonderen. Ook de uilen en valken zijn er weer. Nieuw dit jaar is een demonstratie fuiken knopen. En bij de ingang van de Kasteeltuin is er voor de kinderen weer het bekende pony rijden.

Bij de Krullentoren starten historische paard-en-wagens waarop jong en oud een ritje kunnen maken. Voor het kasteel wordt door kleindierenvereniging ‘De Vooruitgang’ uit Beuningen kleinvee getoond en de kinderen kunnen zich laten schminken.

Net als andere jaren stelt de molenaar van de Oude Molen zijn deur open voor belangstellenden en bij de ‘molen’-kraam op de markt zijn zelf gemalen producten te koop.

Op de Markt staat de bekende kinderboerderij Bert’s Animals, net als de draaimolen, het springkussen en de ballonnenclown. En de jeugd kan weer gezellig knutselen.

Overigens is er op de Paardenmarkt van alles te smikkelen: poffertjes, wafels, suikerspinnen en paling. De agrarische sector Z.L.T.O. presenteert zich met streekproducten.  De activiteiten op de Kasteellaan/Kasteeltuin zijn er tot 13.00 uur en tot 16.00 uur op de Markt.

De Wijchense Paardenmarkt is een cultuurhistorische markt met deelnemers wiens dieren of producten te maken hebben met de agrarische sector of oude ambachten. Jong en oud is zaterdag 13 oktober van harte welkom.