Welkom op de nieuwe site!
Actieve inwoners uit meer dan 50 wijken en dorpen werkten mee aan deze nieuwe lay-out. Samen kwamen we tot een weergave waarmee je nog meer kunt ontdekken over je buurt. Veel plezier en leuke ontmoetingen gewenst!

Wijwijchen.nl

Inloggen of inschrijven

MeerVoormekaar
1 november 2018

Overeind: een muzikale theatervoorstelling georganiseerd door het Dementiecafé Wijchen

Fotograaf: Olaf Smit

Op dinsdag 13 november speelt Theatergroep Bint de muzikale voorstelling ‘Overeind’ in de Schakel in Wijchen om 19.30 uur.  ‘Overeind’ laat zien hoe het kan zijn als je langdurig en intensief voor iemand zorgt. De avond wordt georganiseerd door het Dementiecafé Wijchen. Toegang is gratis.

Hoe zou het zijn als je ineens voor je partner moet zorgen? Zou jij je moeder in huis nemen als ze niet meer zelfstandig kan wonen? En hoe blijf je zelf overeind als je intensief zorgt voor een ander? ‘Overeind’ maakt de dilemma’s en zorgen waar mantelzorgers mee te maken krijgen voelbaar. De voorstelling is gemaakt op basis van ervaringsverhalen van mantelzorgers. ‘Overeind’ is speciaal gemaakt voor mantelzorgers en hun omgeving en voor professionals op gebied van beleid en zorg. De voorstelling is geschikt voor iedereen die weleens voor iemand zorgt!  Dus ben je mantelzorger, ken je mantelzorgers of heb je vanuit je werk of vrijwilligerswerk te maken met mantelzorgers: iedereen is welkom!

Ontmoeting met andere mantelzorgers
Na de voorstelling gaat het publiek in kleine groepjes met elkaar in gesprek. Aan de hand van prikkelende vragen en stellingen worden eigen ervaringen gedeeld.

Over het Dementiecafé Wijchen

Het Dementiecafé is een samenwerking tussen meerdere organisaties, zoals Buurtzorg, ZZG Zorggroep, MeerVoormekaar, Netwerk 100 en het Odensehuis Animi Vivere.