Wijwijchen.nl

Inloggen of inschrijven

Yola
25 oktober 2019

Natuurwerkdag Liendense Waard bij Batenburg

Tijdens de Natuurwerkdag 2019 werken we ook in de Liendense Waard bij Batenburg samen buiten. Op zaterdag 2 november verzamelen we tegen 10 uur om te gaan zagen en snoeien in de uiterwaarden.

De Liendense Waard is een natuurontwikkelings- en waterbergingsgebied aan de Maas. Het gebied is inmiddels bekend vanwege de vogelrijkdom, maar er zijn ook veel andere dieren en planten te vinden.

De Natuurwerkdag staat in het teken van de biodiversiteit. In een gevarieerd landschap voelen meer plant- en diersoorten zich thuis. Uiterwaarden groeien snel vol met wilgen en elzen, en in de Liendense Waard zagen we jonge bomen weg om te zorgen dat ook stukken open blijven. Beter voor de diversiteit, en we houden zicht op het water, met doorkijkjes die het gebied voor wandelaars aantrekkelijk houden.

De Natuurwerkdag is een mooie gelegenheid om samen gezond bezig te zijn, lekker buiten en gezellig bovendien.  Iedereen die mee wil helpen zagen en snoeien in Batenburg is heel welkom. Stevig, waterdicht schoeisel en warme kleding zijn aanbevolen. Er zijn handschoenen en gereedschap, en voor koffie en thee wordt gezorgd. 

Verzamelen op 2 november tegen 10 uur bij de ingang van het wandelpad aan de Molendijk (t.o. Molendijk 19, vlakbij de kruising Rijswaard/Gordenaars) bij Batenburg. We werken tot 12.30u.

Graag tevoren aanmelden met e-mail naar nl of via de website https://www.natuurwerkdag.nl/locatie/batenburg-uiterwaarden-rijswaard-liendensewaard.

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.