WijWijchen.nl

Inloggen of inschrijven

Museum Kasteel Wijchen: Activiteiten tijdens renovatie Kasteel Wijchen

Kasteel Wijchen gaat gerenoveerd worden. De voorbereidingen hiervoor zijn in volle gang. Vanaf 1 februari 2020 gaat het kasteel dicht om het werk uit te kunnen voeren. Het museum in het kasteel is vanaf die datum niet meer toegankelijk. Maar Museum Kasteel Wijchen gaat niet dicht. Wij blijven actief vanuit het Koetshuis naast het kasteel.

Tentoonstellingen

De tentoonstelling Emilia van Oranje Nassau. Kasteelvrouwe in Wijchen is t/m 1 september 2019 te zien. Na 1 september moet een deel van de bruiklenen terug, maar een groot deel van de tentoonstelling blijft in tact en zal tot 1 februari 2020 te zien blijven tijdens weekendopenstellingen (zie verder).

Vanaf 12 september 2019 is de tentoonstelling Vrij! Wijchen herdenkt ’40-’45 te zien in onze tijdelijke locatie het Koetshuis (naast Kasteel Wijchen).

Vaste collectie

Het museum (incl. vaste collectie) op de tweede verdieping in het kasteel is open t/m 8 september 2019. Na 8 september blijft de vaste collectie net als de tentoonstelling over Emilia van Oranje Nassau toegankelijk tot 1 februari 2020 tijdens weekendopenstellingen (zie verder).
Van 1 februari 2020 tot einde renovatiewerkzaamheden (naar verwachting 1e kwartaal 2021) is de vaste collectie niet te bezoeken.

Weekendopenstellingen

Na 8 september 2019 zijn wij gevestigd in onze tijdelijke locatie het Koetshuis naast het kasteel. In het Koetshuis is de wisseltentoonstelling te zien tijdens onze normale openingstijden (woensdag t/m zondag). Van 11 september 2019 tot 1 februari 2020 is het museum in het kasteel toegankelijk met rondleiders tijdens de weekenden en geven zij toelichting op zaal.

Rondleidingen

Tot 1 februari 2020 blijven rondleidingen mogelijk. Ook de open rondleidingen door het kasteel op elke 1e zondag van de maand worden tot 1 februari 2020 aangeboden.

Kinderfeestjes

Kinderfeestjes worden tot 1 februari 2020 in de huidige vorm aangeboden. Na deze datum zal de speurtocht alleen buiten om het kasteel plaatsvinden. Bij slecht weer zal een knutselactiviteit aangeboden worden.

Schoolbezoek

Onze museumlessen zijn af te nemen tot 1 februari 2020. Na deze datum blijven in ons aanbod: Romeinen (aangepaste les), Archeoloog in de klas en de museumles bij de wisseltentoonstellingen.

Dit bericht is gebaseerd op content die mogelijk is verwijderd.
Deel dit bericht!
Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.