WijWijchen.nl

Inloggen of inschrijven

KunstHuis opent met kleur van Jeanne Jeurissen

Op 18 mei opent het Kunsthuis zijn deuren, met een expositie van werk van Jeanne Jeurissen.

Jeanne Jeurissen schildert al haar hele leven. De kern van haar werk is het gebruik van een vrolijk en helder kleurenpalet. Haar manier van werken varieert sterk: in het begin werkte zij vooral met penselen, later maakte zij veel groot werk met paletmessen. 

Nieuwsgierig naar andere technieken is Jeanne Jeurissen ikonen gaan schilderen en ook veel gaan beeldhouwen. Zij streeft naar krachtige composities zonder franje, waarbij het kleurgebruik in balans moet zijn. Het oog van de beschouwer moet in een bepaalde volgorde over het werk gaan en de snelheid van het schilderen moet terug te zien zijn.

opening

Deze expositie is de eerste in het Kunsthuis, een deel van het voormalig gemeentehuis waar KunstKring Wijchen de komende maanden activiteiten organiseert. Wethouder Paul Loermans zal het Kunsthuis officieel openen, waarna Jos van der Knaap een woordje spreekt  bij de expositie. Iedereen is van harte welkom bij dit feestelijke gebeuren op zaterdag 18 mei om 16 uur.

waar en wanneer

De expositie is te zien van 18 mei t/m 10 juni  2019, vrijdag/zaterdag/zondag van 12 tot 17 uur, in het Kunsthuis (voormalig Gemeentehuis), Kasteellaan 22-24, Wijchen. Toegang is gratis.Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.