WijWijchen.nl

Inloggen of inschrijven

JUMBO - kerstdiner GEWONNEN!

GENIETEN VAN KERSTDINER VAN DE ZONNEBLOEM EN JUMBO                  

Zonnebloem afdeling ALVERNA is 1 van de winnaars om voor zeker 20 en misschien nog meer…..plaatselijke uitgenodigden Zonnebloemgasten op woensdag 23 december in Alverna een feestelijk kerstdiner voor te gaan bereiden in de Oase. De ingrediënten voor dit diner zijn gedoneerd door Jumbo Supermarkt Wijchen Zuiderpoort en haar klanten. Tijdens de actie ‘Doe mee en doneer een diner’ riep de supermarktketen klanten op om samen gerechten met hen te doneren voor mensen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Dat resulteerde in zo’n groot succes dat dankzij deze actie 152.000 in het land één dezer dagen van een kerstdiner kunnen genieten.

Enkele duizenden mensen uit de achterban van de Zonnebloem schuiven de weken voor kerstmis in heel Nederland aan bij een dinertje waarbij vrijwilligers de maaltijd bereiden. Met 1.200 afdelingen in het land en meer dan 40.000 vrijwilligers streeft Nationale Vereniging de Zonnebloem er naar dat iedereen met een lichamelijke beperking zonder extra zorgen deel kan nemen aan de maatschappij.

Afd. Alverna organiseert, naast het vele thuisbezoekwerk, maandelijks de mogelijkheid van de `Inloop middagen`. Hier komen onze gasten zelf naar toe en krijgen een kopje koffie/thee met soms iets extra`s erbij. We hebben al eens leuke `kerstbloemstukjes en paasstukjes` gemaakt. Ook hebben we gezamenlijk aan een heerlijke warme lunch deelgenomen; of oude foto`s van Alverna met hun toenmalige inwoners kunnen bekijken. Herkenbaar voor heel veel gasten. Onze volgende inloop gaan we met onze gasten een `kerststukje` maken; en mogen ze uiteraard ook meenemen wat ze zelf hebben gemaakt.

Jumbo draagt graag bij:                                                                                                                 Colette Cloosterman-van Eerd, mede-eigenaar van de Nederlandse supermarktketen Jumbo: “Hartverwarmend om te zien dat onze klanten in actie zijn gekomen en dat zoveel mensen daardoor kunnen genieten van gezellig en lekker kerstdiner. Wij hebben hier met enorm veel plezier aan bijgedragen!” Om zoveel mogelijk mensen te kunnen helpen, werkt Jumbo in deze actie samen met Nationale Vereniging de Zonnebloem, Voedselbanken Nederland, Het Leger des Heils, Nationaal Ouderenfonds, Humanitas, Vluchtelingenwerk Nederland, Stichting Sensoor, Coalitie Erbij en de MOgroep. Klanten konden afgelopen najaar gedurende vier weken gerechten doneren in 580 winkels en via Jumbo.com.

Meer informatie over het kerstdiner in Alverna is te verkrijgen bij plaatselijke Zonnebloem secretaris Ellie Heinen, tel:024-6424455.

Dit bericht is gebaseerd op content die mogelijk is verwijderd.
Deel dit bericht!
Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.