WijWijchen.nl

Inloggen of inschrijven

Het Kasteel blijft meedoen om het kampioenschap

Op zaterdag 1 februari werd in wijkcentrum Zuiderpoort de thuiswedstrijd van Het Kasteel gespeeld tegen schaakvereniging Garde uit Soerendonk.  De Wijchenaren begonnen niet geweldig. Door  een nederlagen van invaller Albert Verhaaren en routinier Henk van Kortenhof en een puntendeling van Kaz Haans stond er geruime tijd een flinke achterstand op het scorebord.


Op de overige borden zag het er beter uit. Plaatsvervangend teamleider Maarten Rossen kwam na een afgeslagen remiseaanbod beter te staan. Twan Rutjes belandde in een pionneneindspel met een pluspion. En de weer sterk en geconcentreerd spelende Caspar Hermeling belandde in een voor hem bekende variant. Toen deze drie Kasteelheren hun partijen in dezelfde minuut wisten te winnen was de overwinning ineens binnen handbereik. Willen van Berkel deelde vervolgens het punt met zijn tegenstander. Siebe Rossen wist een eindspel dankzij een sterk paard goed uit te spelen en stelde de overwinning daarmee definitief veilig.

 

Het werd  daarmee alsnog een 5-3 overwinning. Omdat koploper Blerick 2 met dezelfde cijfers won blijft Het Kasteel, op slechts een half bordpunt achterstand, volop meedoen in de strijd om het kampioenschap.

Deel dit bericht!
Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.