Welkom op de nieuwe site!
Actieve inwoners uit meer dan 50 wijken en dorpen werkten mee aan deze nieuwe lay-out. Samen kwamen we tot een weergave waarmee je nog meer kunt ontdekken over je buurt. Veel plezier en leuke ontmoetingen gewenst!

Wijwijchen.nl

Inloggen of inschrijven

A V Wijchen
7 februari 2019

emilialoop

Nieuw hardloopevenement EMILIALOOP 

Op zaterdag 11 mei 2019 organiseert Atletiek Vereniging Wijchen een nieuw groot hardloopevenement door het centrum van Wijchen.

Al eerder organiseerde A.V.W. met succes de Urndorfferloop, de Tweestromenloop en 'De 5 van Wijchen'.

De Emilialoop die dit jaar voor het eerst plaats vindt belooft iets moois te worden. Het wordt een echte centrumloop met voor ieder wat wils. Naast de 5 en de 10 km voor de recreanten en wedstrijdlopers,  is er ook voor de jeugd een 1 km en een 2.5 km loop. Atletiek Vereniging Wijchen vindt het belangrijk om de jeugd kennis te laten maken met hardlopen! Want bewegen is gezond en erg cool om te doen.  Vandaar dat de organisatie hoopt op o.a. een grote deelname van jeugdige atleten. De start is natuurlijk bij het mooie beeld van Emilia in de Kasteellaan.

De  bijzondere naam Emilialoop verwijst naar de kasteelvrouw die op het Wijchens kasteel heeft gewoond.  In 1609 kocht Emilia v Nassau het kasteel en samen met haar man Emanuel bouwde ze een nieuw kasteel op de oude fundamenten.  Vandaar de twee E’s in het logo.

De inschrijving is reeds geopend. Op woensdag 1 mei sluit de voorinschrijving.

Zie voor inschrijving en meer informatie:   www.emilialoop.nl