Menu

Uitgelicht:

Kinderexpositie “Ons eigen goud”

Ruud Stolle (Museum Kasteel Wijchen)
24 december 2017

Van 9  tot en met 15 april 2018 is de Nationale Museumweek met wederom als thema “Ons echte goud”. Museum Kasteel Wijchen doet hieraan mee met de kinderexpositie “Ons eigen goud” die van 3 maart 2018 tot en met de Museumweek te zien zal zijn.

Musea willen iedereen kennis laten maken met de collectie die er te zien is. Museum Kasteel Wijchen wil ook nog op een andere manier mensen laten kennismaken. Het museum is van iedereen en iedereen heeft wel iets dat museumwaardig is, ook de kinderen uit Wijchen.

Kinderexpositie “Ons eigen goud”

Museum Kasteel Wijchen wil daarom de expositie Ons eigen goud maken met spullen waar kinderen heel zuinig op zijn, maar die zij ook graag aan iedereen willen laten zien. Bij elk voorwerp komt een bordje te staan met naam van de inzender en waarom dit stuk voor hem of haar zo speciaal is.
De expositie zal niet alleen te zien zijn in de Nationale Museumweek maar al vanaf 3 maart.

Zit jij op de basisschool en zou je het leuk vinden om jouw “schat” in ons museum aan iedereen laten zien? Dan kun je deze vanaf 1 februari 2018 inleveren tijdens onze openingstijden bij de balie van het museum op de tweede verdieping van het kasteel.

Tickets

Tijdens de Nationale Museumweek (11 t/m 15 april) is de prijs van een museumticket slechts € 1,00 p.p.(kinderen t/m 6 jaar en museumkaarthouders gratis).

Reacties

Bekijk al het nieuws uit je buurt »