WijWijchen.nl

Inloggen of inschrijven

Vanaf 13 maart afvalcoaches actief in Wijchen Zuid

Op vrijdag 13 maart starten afvalcoaches Oedheisingh en Soufia in Wijchen Zuid. De afvalcoaches helpen inwoners van de wijk bij het goed scheiden van afval thuis en het voorkomen van zwerfafval in de wijk. Tijdens de feestelijke kick-off, tijdens de actie Nederland Schoon op 13 maart, gaan de coaches samen zwerfafval opruimen met kinderen van BSO De Eerste Stap.

Praktische hulp

Ook na 13 maart zijn de coaches actief om inwoners praktisch te helpen. Hoort een chipszak nu bij het plastic- of restafval? Hoe krijg je een bankstel naar de milieustraat terwijl je geen auto hebt? En wanneer komt DAR de GFT-container ophalen? Afvalcoaches weten het antwoord op dit soort vragen. 

Afvalcoaches

In 2018 spraken wijkinwoners van Wijchen Zuid hun wens uit voor een schonere wijk in een enquĂȘte onder 7000 inwoners. Zwerfafval werd door 64% van de respondenten ervaren als groot probleem. Afvalcoaches zijn getrainde vrijwilligers die in gesprek gaan met inwoners. De coaches geven advies aan hen, pro-actief en op verzoek.

Meer weten?

Wil je kennismaken met Oedheisingh en Soufia? Of lijkt het je leuk om zelf afvalcoach te worden? Kom vrijdag om 14.00 uur naar winkelcentrum Zuiderpoort!

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.