WijWijchen.nl

Inloggen of inschrijven

Resultaten buurtonderzoek zijn bekend!

Een tijdje geleden vroegen wij je om mee te werken aan een onderzoek over hoe het is om in jouw buurt te wonen en wat het effect is van een buurtplatform. Inmiddels is het onderzoek afgerond en wat blijkt? Gebruikers van buurtplatformen hebben 60% meer ontmoetingen in hun eigen buurt en ontmoeten ook nog eens heel veel nieuwe mensen!

22 nieuwe buurtgenoten
Jaarlijks leren inwoners via hun buurtplatform gemiddeld 22 nieuwe buurtgenoten kennen. Negen inwoners ontmoeten elkaar vervolgens vaker dan één keer. Ze voelen zich verbonden met de buurt of wijk en zijn betrokken bij activiteiten. De helft zegt regelmatig activiteiten te ondernemen die ze vinden via het platform.

Opdrachtgever van dit onderzoek
Dit onderzoek werd uitgevoerd door Impact Centre Erasmus, het onderzoeksbureau van de Erasmus Universiteit, in opdracht van Oranje Fonds bij online buurtplatformen die gebruik maken van de aanpak van mijnbuurtje.nl.

Benieuwd naar alle resultaten?
Het hele bericht is te lezen op deze pagina van Impact Centre Erasmus

Alle deelnemers hartelijk bedankt!
De winnaars van de cadeaubonnen hebben hier inmiddels bericht over gehad.

Deel dit bericht!
Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.