WijWijchen.nl

Inloggen of inschrijven

Thuiswerken vanwege Corona


  • Dorp: Wijchen

Onze werkbasis, het kantoor in Wijchen is gisteren gesloten in verband met het Coronavirus. Nu werkte ik al veel meer thuis in de afgelopen twee weken maar volledig thuiswerken, dat is toch best even acclimatiseren. Ook al is het pas per vandaag voor ons officieel de eerste thuiswerkdag. Het duurde niet lang voordat ik er de voordelen van ondervond. 

De dag begon zoals gebruikelijk met een douche maar ik voelde niet de noodzaak om de haar en make-up routine uit te voeren. Het is maar goed dat de deurbel in deze tijd sporadisch gaat. Want anders bezorg je iemand nog een hartverzakking. Als er een lekker nummer op de radio speelt, dan is er niets dat je belet om ongegeneerd door de huiskamer te dansen. En het werk, zoveel minder afleiding, het lijkt alsof ik zowel door het werk als door de tijd vlieg.

Mijn zoon is overigens erg content met de situatie. Moederservice noemt hij het als ik zijn ontbijt en een kop thee op zijn kamer kom brengen. Een beetje verwennen af en toe. Stilletjes, want hij krijgt online les. 

En tussen de middag, als het zonnetje schijnt, even ertussenuit voor een "rondje meer". Een wandeling in ons mooie Wijchen. Deze tijd, de lente is het alsof de wereld weer open gaat. Genieten van de vogels die beginnen met het bouwen van een nest, de wuivende bruingouden rietstengels met pluim, het statige zwanenkoppel en de blazende mannetjesgans. Het doet me goed dat er nog meer mensen kunnen genieten van de buitenlucht, ondanks, of misschien wel dankzij, de bijzondere tijd die we beleven. Er valt me iets op. Mensen groeten elkaar, alsof die anderhalve meter afstand een verontschuldiging verdient. Dat was eerder lang niet altijd zo. Mensen hebben de tijd voor een ommetje, misschien zijn er Wijchenaren die nu pas ontdekken hoe mooi het is om daar te lopen. Want de natuur heeft gelukkig lak aan Corona.

Natuurlijk zijn er ook minder leuke dingen aan het thuiswerken. Het gemis van het face to face contact met mijn collega's.  Vandaag merkte ik dat ik dat best lastig vind. Toen een collega een mail rondstuurde met daarin namen van organisaties om naar door te verwijzen, als een Wijchenaar bijvoorbeeld om een praatje verlegen zit, reageerde ik impulsief:

“Jaaa, contact houden! Weet niet hoe jij je voelt, maar ik heb zo ongeveer al behoefte aan een collega community! Even lekker kletsen zit er niet in. Ja, tegen mezelf, maar dat is zelfs saai aan het worden. Tegen 6 april is mijn naam Remi, alleen op de wereld 😂

 Werk ze en de melige groetjes :-)

Doei”

In plaats van dit naar mijn collega te sturen, stuurde ik het per ongeluk naar het hele team! Je kunt je mijn reactie voorstellen toen ik mijn eigen mail in de inbox zag binnenkomen. Wat bleek, het regende lieve telefoontjes, appjes en grappige mails waaruit bleek dat we ons bijna allemaal hetzelfde voelden. Wat hebben wij met elkaar een fijn team! Ik ben er trots op dat ik bij deze Wijchense organisatie werkzaam ben.

Ondanks de ellende die Corona met zich meebrengt, biedt het ook moois. De natuur krijgt meer waardering, de mensen groeten elkaar, we zién elkaar, we realiseren ons hoe belangrijk contact is. Dat geluk zit in de kleine dingen. De initiatieven om elkaar te helpen en te steunen die zijn ontstaan in Wijchen, het is van onschatbare waarde. Laten we dit gevoel van saamhorigheid in Wijchen vasthouden. Het maakt ons mooie dorp tot een bijzondere plek. 


 

 

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.