WijWijchen.nl

Inloggen of inschrijven

Expositie Marianne de Bil en Helen ArenzOnder de titel 'onontkoombaar' -met de toevoeging on a clear day you can see forever- tonen twee kunstenaars vanaf 13 december hun werk in het Kunsthuis.

Marianne de Bil is een multidisciplinaire kunstenares. Haar werk bestaat uit schilderijen, tekeningen, sculpturen, flamencodans en muziek, verschillende disciplines die met elkaar verbonden zijn. Als flamencodanser schetst ze in snelle gebaren haar beleving als danser. Als beeldend vormer verbeeldt ze in een recente reeks werken diepgaande indrukken uit haar leven.

Indrukwekkende ervaringen, als het verliezen van dierbaren, onder ogen komen, durven aangaan en hier verslag van doen, dat is waar ik mij toe genoodzaakt voel. Ik maak werk om ter plekke te kunnen zijn, verslag en onderzoek te doen. Ik wil voelen, herinneren en momenten laten stollen.”

Helen Arenz is beeldmaker. Over haar werk zegt ze:

“Melancholische beelden, waar herinnering, menselijk drama en altijd een ondertoon van onbestemd verdriet & missen, kernwoorden zijn voor mijn beeld. En vooral ook het vermogen de werkelijkheid mooier en zachter voor te stellen dan die in werkelijkheid is. Als troost & overlevingsstrategie.”

waar en wanneer

De expositie is te zien in het Kunsthuis (voormalig Gemeentehuis, ingang Europaplein), Kasteellaan 22-24, Wijchen, van 13 t/m 22 december, op vrijdag, zaterdag en zondag van 12 tot 17 uur. 

www.kunstkringwijchen.nl

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.