Details

Dinsdag 16 juni 2020 van 19:30 tot 21:30 uur
Afgelopen
Terugkerende activiteit
Maandelijks op de 3de dinsdag tot en met 16 juni 2020

Ervaringen delen met ouders van een kind met autisme.

MeerVoormekaar en Werkgroep Autisme Wijchen (WAuW) bieden een gespreksgroep, voor ouders van een kind met autisme (0 t/m 18 jaar), in de gemeente Wijchen aan. We willen met de 1e groep starten in de maand april (21 april) 2020.

Het opvoeden van een kind met autisme kan zwaar zijn. Het is al vaak een hele zoektocht om betekenis te geven aan de signalen van je kind. Ook valt het vaak niet mee om een goede plek in het onderwijs, passende zorg en begeleiding te vinden. Vroege diagnostiek is hierbij heel belangrijk. Om dit te realiseren wordt vaak veel van ouders gevraagd.

Daarnaast vraagt het ook in de thuissituatie veel van ouders. Hoe zorg je er voor dat alle kinderen in het gezin evenredig aandacht krijgen en tot hun recht komen? Het is vaak fijn om hierover van gedachten te wisselen met andere ouders aan wie je niet alles hoeft uit te leggen. Hoe fijn is het om in je eigen omgeving met mensen, die dezelfde ervaringen hebben, contact te leggen en eventueel samen oplossingen te vinden voor lokale situaties?

De gespreksgroep wordt geleid door Josien Warris van het team jeugd en opvoeding van MeerVoormekaar en een ervaringsdeskundige van de Werkgroep Autisme Wijchen (WAuW).

Elke 3e dinsdag van de maand (niet in schoolvakanties) komen ouders bijeen in 't Mozaïek, Campuslaan 6, 1e etage bij MeerVoormekaar van 19.30-21.30 uur. 

Deelname is gratis. Aanmelden is fijn maar ook zonder aanmelding is iedereen welkom.

Informatie en aanmelden bij: Josien Warris, MeerVoormekaar via mailto:

Data: 21 april, 19 mei en 16 juni 2020,Tijd: 19.30 -21.30 uur

Leeftijd
18 - 50, 50 +
Thema
Ontmoeten
Wijk/dorp
Wijchen

Over de organisator

Werkgroep Autisme Wijchen (WAuW)
De Werkgroep Autisme Wijchen streeft naar bewustwording van de problemen die kinderen en volwassenen met een autisme stoornis (ASS) onder...... Lees meer