Details

Vrijdag 31 januari 2020 van 12:00 tot 17:00 uur
Afgelopen
Kasteellaan
Wijchen, Nederland
Terugkerende activiteit
Wekelijks op vrijdag, zaterdag en zondag tot en met 16 februari 2020

Joy Dekok portretteerde collega kunstenaars in hun eigen atelier. Over haar portretten zegt ze:

“Ik laat mensen kijken naar het innerlijk van het beeld; dat is iets anders dan het innerlijk van het geportretteerde; het laat zien hoe ik zelf de persoon, dier of een voorwerp beleef en hoe die zichzelf tonen aan mij. Ik creëer een beeld en daar ontstaat bij mij een gevoel bij, een idee, daar werk ik aan tot het klopt qua sfeer, dan pas is het voor mij af. “

De beelden van Joy zetten je steeds opnieuw aan het kijken. De basis wordt gevormd uit bekende elementen, maar dan.. dan is er ineens die ongebruikelijke combinatie van elementen die je werkelijkheid veranderen en je iets onverwachts tonen.

Zo ook in het Kunsthuis waar Joy portretten en vrij werk toont, naast de beelden van de kunstenaars in hun habitat. De betrokken kunstenaars op hun beurt vullen hun portret aan met eigen werk.


over de kunstenaar
Joy Dekok (Nijmegen, 1965) koos ruim dertig jaar geleden voor het vak van fotograaf. De opleiding tot vakfotograaf en de studie Fine Art aan de Hogeschool voor de Kunsten te Arnhem (Artez) vormen de basis voor zowel haar portretten als haar vrije werk.. een zoektocht naar het tonen van het wezenlijke van de werkelijkheid maar wèl met een knipoog.


waar en wanneer
De expositie is te zien in het Kunsthuis (voormalig Gemeentehuis, ingang Europaplein), Kasteellaan 22-24, Wijchen. Toegang is gratis.
Gerelateerd

Leeftijd
Alle, 0 - 6, 6 - 12, 12 - 18, 18 - 50, 50 +
Thema
Creativiteit, Cultuur en natuur
Wijk/dorp
Wijchen

Over de organisator

Kunstkring Wijchen
KunstKring Wijchen zet zich in om kunst in Wijchen en kerkdorpen op de kaart te zetten. Wij organiseren lezingen, exposities, ontmoetinge...... Lees meer