Wijwijchen.nl

Inloggen of inschrijven

Wijchen Waakt

Veiligheid, wie wil dat nou niet?

Wijchen Waakt, een zaak van ons allemaal!

Iedereen wil zich graag veilig voelen, thuis en op staat. Het gevoel van veiligheid is voor iedereen anders. Daar waar de één bang is kan de ander zich helemaal op zijn gemak voelen. Weten dat je niet alleen bent geeft vaak een veilig gevoel, net als weten wat je moet doen en bij wie je terecht kunt als je je onveilig voelt. De politie speelt een belangrijke rol, maar de rol die bewoners zelf op zich kunnen nemen is misschien wel veel belangrijker.


Initiatief BuurtWhatsApp

In Wijchen heeft een aantal bewoners het initiatief genomen om samen met andere bewoners in hun buurt zich in te zetten voor een veiliger gevoel. Sommige buurten vinden het voldoende om elkaar te kennen, andere hebben een BuurtWhatsApp-groep opgezet waar meldingen van bijzonderheden rondgestuurd kunnen worden. Weer anderen laten volgens een rooster de hond uit en houden zo een oogje op de wijk. Wat alle buurten gemeen hebben is dat de bewoners elkaar hierdoor beter hebben leren kennen


Meedoen?

Wilt u ook een dergelijk initiatief nemen voor uw buurt ga dan aan de slag met uw buren. Als u niet goed weet hoe te beginnen met een dergelijk initiatief, dan vind u in deze toolkit allerlei praktische informatie en tips.


Wilt u meer ondersteuning voor een initiatief dan kunt u contact opnemen met Frank Thijssen, opbouwwerker bij MeerVoormekaar. 024 -6418459

 


Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.