Wijwijchen.nl

Inloggen of inschrijven

Meedoen?

Stap voor stap een BuurtWhatsApp-groep oprichten

Als u een BuurtWhatsApp op wilt richten, kunnen de volgende stappen u daarbij helpen:

  • Informeer in de buurt of er buurtgenoten zijn die u willen helpen bij het opstarten van de BuurtWhatsApp. Ga uit van 2 tot 5 beheerders, afhankelijk van de grootte van de buurt.
  • Ga langs bij buurtgenoten om te flyeren (hier vindt u een voorbeeldbrief) of bel bij uw buurtgenoten aan, om te vragen of ze zich willen aansluiten bij de BuurtWhatsApp.
  • Noteer de gegevens van iedereen die mee wil doen aan de BuurtWhatsApp.
  • Breng uw buurtgenoten op de hoogte van de huisregels van de BuurtWhatsApp.
  • Maak een WhatsApp-groep aan en verwerk hierin de gegevens van de buurtgenoten.
  • Meld de BuurtWhatsApp-groep aan bij MeerVoormekaar via . U ontvangt dan een vragenlijst waarop u bijvoorbeeld aan kunt geven of u stickers wilt ontvangen en vindbaar wilt zijn op deze website. Ook ontvangt u een uitnodiging om zich te melden bij de BeheerdersWhatsApp, waarbij de beheerders van de verschillende WhatsApp-groepen aangesloten zijn.
  • Meld de BuurtWhatsApp-groep aan op de landelijke website www.wabp.nl.
  • Als de BuurtWhatsApp eenmaal staat, dan is het veelal een slapende groep en hoeft er alleen actie ondernomen te worden bij een vermeend of dreigend misdrijf.

Voor vragen of onduidelijkheden, neem contact op met  

 

Ondersteuning Gemeente

De gemeente Wijchen faciliteert de BuurtWhatsApp-groepen door middel van het plaatsen van borden en de aanschaf van stickers voor op de brievenbus.

Heeft u een BuurtWhatsApp-groep opgericht en wilt u stickers aanvragen of een bord in de wijk, neem dan contact op met MeerVoormekaar, via  

 

Contact met andere buurten

Vanuit MeerVoormekaar vinden we het belangrijk dat buurten en wijken zelf bepalen hoe zij hun BuurtWhatsApp willen opzetten. Boven genoemde stappen kunnen hierbij helpen. Hoe groot de BuurtWhatsApp precies wordt en hoeveel beheerders er uiteindelijk zijn, bepaalt u allemaal zelf.

Wel willen wij het contact met aangrenzende buurten stimuleren. Door contact met aangrenzende groepen, vergroot u de controle op een mogelijke verdachte. Een verdachte staat uiteraard niet stil en tegen de tijd dat de politie er is, is de verdachte wellicht al 10 straten verder, of zelfs al buiten de gemeente.

Als u zich aan wilt melden bij de BeheerdersWhatsApp, mail dan naar  

Aanmelden op de landelijke website kan via www.wabp.nl.