Menu

Social Club Hand in Hand

Grenzeloos ontmoeten, inspireren en leren.


Wie zijn wij?


Het initiatief is genomen door Randa, een Syrische vluchtelinge en wordt ondersteund door Wijchense vrijwilligers en de gemeente Wijchen


Waarom een social club?


 Vluchtelingen willen sneller onderdeel worden van de Wijchense samenleving, werk vinden, hun eigen geld verdienen.  De Nederlandse taal goed spreken is daarvoor noodzakelijk.

 Zij doen dit het liefst met Wijchenaren om naast beter Nederlands te leren spreken, ook elkaars omgangsvormen en gewoontes te begrijpen, elkaar te leren kennen en te vertellen over hun land, cultuur en waarom zij in Nederland zijn.

Op school zitten is niet genoeg, spreken leer je daarbuiten in contacten met Wijchenaren.


Wijchenaren kunnen meer te weten komen over de landen en culturen waar de vluchtelingen vandaan komen, waarom zij in Nederland zijn, hoe ziet hun leven eruit, wat zijn hun verwachtingen.


 Op welke wijze?


Door een gezellige ontmoetingsruimte te creëren voor een (gratis) kop koffie of thee en een goed gesprek  in het Nederlands.

De vluchtelingen bieden door middel van workshops en presentaties inzicht in hun land, cultuur, politiek, godsdienst, sporten en keuken.

Er wordt een activiteitenprogramma aangeboden onder de thema's Eten  &  Drinken, Filosofie, Cultuur & Religie, Gezondheid & Opvoeden, Bewegen, Creativiteit en Werk.


Waar en wanneer?


Iedere maandag en donderdag van 9 tot 20 uur en op zaterdag van 11 tot 24 uur

in Wijkcentrum Wijchen Zuid


 

Laatste berichten