Test je ook mee?
Wij werken aan een nieuwe lay-out.
Vanaf 2 april is deze beschikbaar. Wil je de nieuwe lay-out alvast gebruiken?
Test nu mee en laat ons weten wat je er van vindt!
Ik doe mee! Liever niet
Menu

Museum De Kijkzolder

Het museum laat de rijkdom van de liturgie zien in de tijd van het Rijke Roomse Leven en hoe parochie en gezin toen het geloof beleefden.

WAAROVER GAAT ONS MUSEUM?

IN HET MUSEUM LATEN WE ZIEN HOE VOOR 1965 HET DAGELIJKS LEVEN VAN MENSEN EN GEZINNEN IN EEN KATHOLIEKE PAROCHIE IN STERKE MATE BEPAALD WERD DOOR KERK EN GELOOF. NA 1965 KWAMEN ER SNEL VELE VERANDERINGEN OP GANG, WAARDOOR EEN HELE KERKELIJKE CULTUUR OP ZIJN KOP WERD GEZET.


HET MUSEUM KENT TWEE PROGRAMMA' S:

1. Een wisselende tentoonstelling: Engelen..... 

2. Een vaste tentoonstelling: De rijkdom van de Liturgie...en het leven in de tijd van het Rijke Roomse Leven.


HET MUSEUM IS HERKENBAAR VOOR OUDEREN, INTERESSANT VOOR JONGEREN !

Openingstijden

We zijn open op elke laatste zondag van de maand (behalve juli en augustus), aansluitend aan de viering in de H. Antonius Abt Kerk te Wijchen, van 12.00 uur tot 13.30 uur.

Daarnaast zijn we open bij bijzondere gelegenheden, zoals b.v. Open Monumentendag. Afwijkende openingstijden worden apart aangekondigd.

Gratis Entree:

De entree van ons museum is gratis. Maar we kunnen nu eenmaal niet zonder inkomsten. Daarom gaan we er vanuit, dat u bij het weggaan, als u het gastenboek tekent, een bijdrage geeft voor ons museum. Uw bijdrage gebruiken we vooral voor herstel en restauratie van belangrijke voorwerpen.

Groepsbezoek op afspraak:

Groepen kunnen  een aparte afspraak met ons maken. Een bezoek aan het parochiemuseum kan bijvoorbeeld een interessant programmaonderdeel vormen voor een familiedag, een uitgaansmiddag van een werkgroep.

We ontvangen u dan met koffie en thee en verzorgen een inleiding over het museum.

Daarvoor kunt u bellen met tel.nr.: 024-6414659

 

Laatste berichten