Menu

Nieuws:

Inzamelen taxussnoeisel

Gemeente Wijchen, (Gemeente Wijchen)
18 juni 2018

Elk voorjaar start de stichting Taxus Taxi weer met het inzamelen van snoeisel van taxus. Ieder jaar is er een grote hoeveelheid aan vers snoeisel nodig in de strijd tegen kanker. Het snoeisel wordt dus zeer goed gebruikt. Als gemeente zamelen wij daarom al jaren dit gemeentelijk snoeiafval in. Helpt u ook mee? Als inwoner kunt u namelijk ook snoeisel van de taxus inzamelen. En een bijdrage leveren aan dit initiatief. De inzameling vindt ieder jaar plaats vanaf juni en eindigt uiterlijk 31 augustus.

Medicijn tegen kanker

De Taxus Taxi zamelt het snoeisel in omdat een bedrijf dit afval van de taxus verwerkt tot de stof Taxol. Taxol is een medicijn tegen kanker. En wordt gebruikt voor chemotherapieën.

Hoe doet u mee?

U kunt meedoen als u zich aanmeldt op www.taxustaxi.nl. De Taxus Taxi haalt het taxussnoeisel dan gratis bij u op. En u levert zo een belangrijke bijdrage in de wereldwijde strijd tegen kanker.

Meer informatie of vragen?

Voor meer informatie of vragen kijkt u op www.taxustaxi.nl. Of neem contact op met Taxus Taxi via telefoonnummer 085 489 63 50. Houdt u ook de uiterlijke inzameldatum in de gaten op deze website. Deze datum kan naar voren schuiven als er dit jaar voldoende taxus is ingezameld.

Reacties