Menu

Nieuws:

Bedankje voor scheiden groente-, fruit- en tuinafval

Gemeente Wijchen, (Gemeente Wijchen)
13 maart 2018

De gemeente en Dar bedanken u ook dit jaar graag met compost voor het scheiden van uw groente-, fruit- en tuinafval (gft-afval).

Daarom kunt u op zaterdag 17 maart van 9.00 tot 13.00 uur bij de ARN in Weurt losse compost krijgen. Met een aanhangwagen kunt u de losse compost meenemen. Let u erop dat de lading afdekt is voor u ermee de weg opgaat? De losse compost is verkrijgbaar zolang de voorraad strekt.

Compostzakken

Wilt u liever een compostzak? Vanaf maandag 19 maart kunt u, als u afval brengt naar de milieustraat Bijsterhuizen, gratis compostzakken krijgen. Dit kan zolang de voorraad strekt. Let op: 2 compostzakken per voertuig en op = op!

Met hetzelfde gemak gooit u keukenafval in de groene bak!

Kijk! Afval=grondstof. Dat geldt ook voor keukenafval zoals etensresten, theezakjes, koffiefilters, eierschalen enzovoort. Dit keukenafval komt nog vaak niet in het gft­afval terecht. Dat is zonde. Keukenafval gebruiken we weer als compost of groengas voor bussen in de regio. Dit betekent dat u op uw eigen gft-afval rijdt als u in de regio de bus pakt.

Meer informatie of vragen?

Op www.dar.nl/compost vindt u meer informatie over compost. Voor vragen neemt u contact op met het klantencontactcentrum van Dar. Bereikbaar via info@dar.nl of op maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur via 024 371 6000.

Reacties