Details

Zaterdag 15 december 2018 van 18:30 tot 22:00 uur
Afgelopen
Wijchen
Nederland

Winterkoningin Wijcheline keert terug naar Kasteel Wijchen

De dagen worden korter. Tijd voor Kerst Sprookjesfestijn Wijchen. Tijdens de zesde editie in het weekend van 15 en 16 december worden alle kinderen uitgenodigd hun zelfgemaakte lampion mee te nemen naar de opening, met mooie prijzen in het verschiet. Dit jaar is er wederom een hoofdrol weggelegd voor winterkoningin Wijcheline, de tijdelijke bewoonster van Kasteel Wijchen. Maar ook de rest van het dorp dompelt zich in sprookjessfeer.

Het gehele centrum is feestelijk versierd en het wemelt er van de sprookjesfiguren. Dit jaar kun je er zo maar de filmfiguren Cruella de Vil en Maleficent tegen het lijf lopen. Leuk voor de kinderen om met hen op de foto te gaan. De winkelstraten hebben elk hun eigen sprookjesthema en overal worden mooie kerstverhalen en sprookjes verteld. Voor de niet al te jonge bezoeker is het op zaterdagavond griezelen geblazen met spannende verhalen in het kasteel.

Wie kan de mooiste lampion maken? Dat is dit jaar de uitdaging voor de kinderen. Lever je zelf geknutselde lampion na de opening in en maak kans op mooie prijzen, onder andere vier kaartjes voor de schaatsshow Disney on Ice in Utrecht.

Muzikale opening

De opening vindt plaats op zaterdag 15 december bij het prachtig gedecoreerde Kasteel Wijchen, met muziek van de Stichting Samenwerkende Wijchense Muziekverenigingen (SSWM). Aansluitend is er een Christmas Carol Sprookjes Concert. Bij de Antonius Abt kerk staat een levende kerststal en in de kerk treden verschillende kerstkoren en muziekgezelschappen op. In de molen kun je proeven van lekkernijen gemaakt van het aldaar gemalen meel. Alle activiteiten worden op zondagmiddag 16 december vervolgd. De winkels zijn op beide dagen geopend en op verschillende plekken zijn workshops te volgen. Een goed moment om je kerstinkopen te doen. En vergeet niet een kijkje te nemen bij Wijchen Schaatst: de gezellige ijsbaan midden op de Markt die daags voor het Kerst Sprookjesfestijn wordt geopend.

Kerst Sprookjesfestijn Wijchen, zaterdagavond 15 december van 18.30 tot 22.00 uur, zondag 16 december van 13.00 tot 17.00 uur. Entree: gratis. Parkeren: gratis (op veel parkeerplaatsen is op zaterdag een blauwe kaart vereist). 

Kijk voor meer informatie en het actuele programma op www.kerstsprookjesfestijn.nl
 of op www.facebook.com/kerstsprookjesfestijn.

Leeftijd
Alle
Thema
Recreatie en ontspanning
Wijk/dorp
Wijchen Centrum

Over de organisator

Ellen Klaasse Tekst en Journalistiek
Ellen Klaasse Tekst en Journalistiek heeft nog niets over zichzelf geschreven.