WijWijchen.nl

Inloggen of inschrijven

Whisky Blues Event met de Clemens van de Ven BandWhisky Blues Event met de Clemens van de Ven band
 

Na een lange fantastische zomer komt helaas het gure weer in zicht. Kortom de tijd om te genieten van een goed glas whisky en een mooi stukje muziek. Een prima gelegenheid hiervoor is het Whisky Blues Event op zondag 28 oktober in Verploegen party – en congrescentrum aan de woeziksestraat 100 in Wijchen. De entree bedraagt € 7,50 voor het Event of € 36,00 als je wilt deelnemen aan een Whisky barrel of Masterclass.  Het Whisky Blues Event met Clemens van de Ven is van 13.30 tot 17.30 uur. 

Clemens van de Ven Band
 De Van de Ven Band is één van de weinige authentieke rhythm ’n blues bands in Nederland. De band werd opgericht in 1999 en bouwde al snel een reputatie op met hun zeer energieke live optredens. Pianist en zanger Clemens van de Ven is de centrale figuur van de band. Clemens is afkomstig uit de Nijmeegse wijk Bottendaal en is inmiddels zelfs vergroeid met de wijk. Hij leerde piano spelen door zijn oudste broer op de vingers te kijken en vertikte het om noten te leren. Hij studeerde wel moeiteloos af als doctorandus in de filosofie. En hij stortte zich op de blues. Zijn karakteristieke rauwe vocalen en zijn krachtige pianostijl geven de band een heel eigen sound. Bovendien is Clemens een performer met veel uitstraling.
 Maar ook de andere doorgewinterde muzikanten behoren tot de top van Nederland. Samen met gitarist Harry Hardholt, Saxofonist Arend Bouwmeester en de jonge Kroatische drummer Sin Banovic vormen ze een ijzersterk geheel. De muziek van de Clemens van de Ven Band is gebaseerd op de Rhythm ’n Blues muziek uit New Orleans van artiesten als Dr. John, Fats Domino en The Meters, maar met een heel eigen stijl en interpretatie.
 Eerder stonden ze al op mooie festivals zoals:  North Sea Jazz Festival, Manãna manãna en de Nijmeegse Kaaij.

 Whisky barrels en Masterclass
 Een barrel is een selectie van 10 whisky’s. Dit jaar tijdens het Whisky Blues Event is er maar liefst keuze uit vier verschillende proeverijen: Single Malt, Mixed Barrel, Ultimate Barrel en uit het verre oosten een Asian Barrel.  De initiatiefnemers Richard en Niels hebben hun sporen als whiskykenners inmiddels verdiend en hebben weer een mooie selectie voor u in petto op  zondag 28 oktober. U zult blij verrast worden. Als u een toegangskaart heeft voor een barrel kunt u ook gratis deelnemen aan één van de vijf materclasses.  Deze worden gegeven door Marcel van Roessel van de Whiskybus. Tijdens de masterclass wordt het distillatieproces verder uitgediept, komen de geheimen van whisky in het algemeen voorbij of leert u wat bijzonder is aan een bepaalde whisky.

Kortom alle ingrediënten alle zijn aanwezig om een leuke middag te beleven of u nu voor de heerlijke muziek komt of voor een lekker glas whisky. Het Whisky Blues Event begint op zondag 28 oktober om 13.30 uur in Verploegen party- en congrescentrum in Wijchen [ Woeziksestraat 100].  De toegang bedraagt € 7,50. Meer informatie en tickets voor de barrels vindt u op www.whiskybluesevent.nl


Meer informatie vindt u op www.whiskybluesevent.nl


Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.