Wijwijchen.nl

Inloggen of inschrijven

The Power Run Wijchen Zaterdag 1 JuliEERSTE VERSIE VAN DE WIJCHENSE POWER RUN 

een rit met motor-trikes voor mensen met een beperking

 

Als op zaterdag 1 juli a.s. in Wijchen de eerste versie van ‘The Power Run’ van start gaat, ziet Frans van den Berg een lang gekoesterde wens in vervulling gaan. Jarenlang was hij bezig met het voorbereiden van een rit door de regio, speciaal voor mensen met een beperking, maar ook op een speciaal vervoermiddel: trikes, ofwel driewielige motoren. Frans is zelf gehandicapt en na de aanschaf van een eigen trike mocht hij ervaren hoeveel plezier hij ‘mensen uit de doelgroep’ kon doen door ze een ritje aan te bieden. Frans richtte een stichting op, zocht sponsors en vrijwilligers om hem te helpen, en ondervond van alle kanten medewerking. Als eerbetoon aan de Engelse darter Phil ‘The Power’ Taylor, die hem inspireerde met zijn doorzettingsvermogen, koos Frans als naam voor de stichting: The Power Run Wijchen.

De tocht van zaterdag 1 juli vindt plaats in het mooie gebied tussen Wijchen en Den Bosch. Start- en eindpunt is boerderij-camping en B&B “Bij de 3 Linden”, Geitweg 4, Alverna. Het dagprogramma begint daar, om 09:00 uur, met ontvangst, koffie en broodjes, inschrijven en kennismaken. Om 11:00 uur valt het startschot. De rit voert langs mooie wegen via Ravenstein en Macharen naar Rosmalen. Daar vindt de lunch plaats, in de speeltuin aan de Sportlaan. De middagrit brengt de karavaan via Oss weer terug naar Alverna, naar verwachting om 16:00 uur. Dan is er tijd voor gezellig napraten, waarbij voor een drankje, frites en andere lekkere snacks wordt gezorgd, totdat de dag om 18:00 uur wordt afgesloten.    

Bij The Power Run Wijchen 2017 zullen in totaal 20 trikes en 5 motoren-met-zijspan worden ingezet, zodat aan 25 deelnemers een onvergetelijke dag kan worden aangeboden. Dankzij de sponsorgelden en de medewerking van veel vrijwilligers (trike-bestuurders, verkeersregelaars en vele anderen) is dit voor hen volledig kosteloos. Aan de glunderende gezichten na afloop zal te zien zijn dat ze met volle teugen van deze dag genoten hebben: voor de organisatoren is geen mooiere beloning denkbaar…!

 

 

Voor nadere informatie: website The Power Run Wijchen

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.