Wijwijchen.nl

Inloggen of inschrijven

TerrAzul: open atelieroute 2015 (2015)Vandaag, tijdens de open atelierroute Wijchen, kreeg ik de vraag om eens een stukje over mezelf en mijn bijzondere hobby te schrijven op www.wijwijchen.nl. Dat lijkt me wel wat.

Mijn naam is Ine van Gaalen. Ruim 20 jaar geleden zijn wij hier op dit plekje komen wonen, aan de rand van de Blauwe Hof, richting dijk. Achter de boerderij, heb ik mijn keramiekatelier waar wordt gewerkt met klei. Ik geef er cursussen en workshops, maak en verkoop er eigen werk en er wordt gewerkt aan opdrachten.

Water, Aarde, Lucht en Vuur (de 4 aardse elementen) staan centraal in mijn leven.

Zo'n 35 jaar geleden ben ik naar een pottenbakkerscursus gegaan. Na wat training in geduld en het vinden van een geweldige leraar, ben ik verknocht geraakt aan het werken met klei [=water & aarde]. Door de jaren heen ben ik me steeds meer toe gaan leggen op het RAKU stoken, dat is een oeroude Japanse glazuurtechniek. Het ambachtelijke en traditionele spreekt me enorm aan.

Ik ontdek telkens weer een nieuwe techniek die me een tijdje in haar greep houdt. Op dit moment is dat de papieroven waar ik werkstukken in stook die ik bewerk met zouten. De ingetogen kleuren en de aardse uitstraling van de werkstukken die daaruit komen zijn werkelijk prachtig!. Het is super om met een aantal mensen samen bezig te zijn met dit soort oude, traditionele en ambachtelijke manieren van keramiek maken, bewerken en stoken.

Inmiddels is mijn atelier uitgebreid en heeft 't de naam TerrAzul. De naam TerrAzul is afgeleid van terra azul, wat Spaans is voor Blauwe Aarde en wat natuurlijk staat voor de vette blauwe klei waarop we wonen.

Er zijn ontelbare mogelijkheden om werkstukken te maken, te decoreren en te glazuren. Vind je het leuk om te werken met klei, heb je altijd al eens achter een draaischijf willen zitten, ben je benieuwd wat RAKU of een papieroven is of misschien wil je verschillende klei- en glazuurtechnieken ontdekken; dan ben je altijd welkom om een keer langs te komen, eens op mijn website www.terrazul.nl te kijken
me te bellen: 06-10168605 of te mailen;
Je kunt natuurlijk ook op facebook kijken en m'n Terrazul-pagina liken!

Mijn atelier is open als ik er ben en komende zomer kun je me vinden op de Wijchense kunstmarkt. Wie weet ontmoeten we elkaar…?


Ine van Gaalen

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.