We hadden het haar nog zo op het hart gedrukt. Al drie jaar geleden. Doe het ons als buren niet aan dat we je onder aan de trap vinden. Het liep iets anders, maar net zo vervelend. Dit najaar is ze ’s avonds in haar hobbykamer gevallen. Daar heeft ze drie dagen gelegen zonder dat ze iemand kon waarschuwen. Ternauwernood overleefd, met een ladderwagen van de brandweer uit het huis gehaald, drie weken ziekenhuis en 4 weken verder herstellen in een revalidatiecentrum. Gelukkig weer thuis en natuurlijk nu wel direct een alarmknop aangeschaft.
Overschatten
En dan komen de verhalen los; horen zeggen over mensen die nog langer op de grond hebben gelegen voordat ze werden opgemerkt. Mensen die ook eigenwijs waren en dachten dat ze nog vitaal genoeg waren om (alleenwonend) zonder alarmknop te kunnen. Verhalen over mensen die zichzelf overschatten omdat ze eigenlijk alleen in de badkamer hun mobieltje niet in de buurt hebben, maar verder overal alarm kunnen slaan. En juist in de badkamer gebeuren helaas veel uitglijders.
Keuzehulp Personenalarmering
We hebben als buren snel een knop geregeld. Maar wat een oerwoud aan goedkope en dure oplossingen. Wat een veelheid aan abonnementsvormen. Ik heb er voor LaCoTA (Langer Comfortabel Thuis Alliantie) wel eens een folder over geschreven. Maar de ontwikkelingen gaan snel dus diverse innovaties werden er nog niet in genoemd. Actualiseren dus maar.
Voor NU
Mocht je mantelzorger zijn of een zorgzame buur, en een kennis/buurtgenoot hebben die op dit moment een oplossing zoekt dan kun je de “Keuzehulp Personenalarmering” van LaCoTA raadplegen.
De keuzehulp is nog niet compleet, maar geeft wellicht toch al de gewenste informatie. Er worden 14 verschillende oplossingen genoemd.
En betrek bij je keuze uiteraard ook de mogelijkheden van de zorgaanbieder in de eigen buurt.
Meer berichten
Kringloopwinkel Vraag en Aanbod pakt uit!
Zaterdag 1 april gaat kringloopwinkel Vraag en Aanbod de jaarlijkse cheques uitreiken aan een groot aantal organisaties. Dit jaar wordt er € 65.000,- geschonken aan binne...
Vorig jaar 43,1% meer boetes in Gelderland voor rijden onder invloed
In 2022 werden in Gelderland veel meer boetes uitgeschreven voor rijden onder invloed. In een jaar tijd werden 4.585 proces-verbalen opgemaakt, een stijging van 43,1% ten opzic...
1 op de 11 Gelderlanders is gescheiden
In 2022 was 1 op de 11 Gelderlanders gescheiden. Het gaat dan om volwassenen die niet opnieuw in het huwelijksbootje zijn gestapt. Wel zijn er grote verschillen per gemeente. Z...