WijWijchen.nl

Inloggen of inschrijven

Wijchense Reut afgelast vanwege weersomstandighedenUrnerijk

52 minuten · 

Alverna/Wijchen 23-02-2020 – 

Helaas hebben wij met de beschikbare weersinformatie moeten besluiten de optochten van Wijchen en Alverna af te gelasten. Veiligheid is onze hoogste prioriteit en wij achten het dan ook gezien de weersverwachtingen niet verantwoord om te starten.

 Wij gaan onderzoeken of het mogelijk is om binnenkort alsnog de optochten te kunnen organiseren.

 Namens de optochtcommissies van Alverna en Wijchen


https://www.facebook.com/Urnerijk/?__tn__=%2Cd%2CP-R&eid=ARBlYP5LmzMOY3d06zvU7VsW5l6X72BLWkYrqrP6luLE5jV7WGhRKdR-DGz6vtRyZs4z_Q5lHDsc6ryZPrikkelarm deel van de Wijchense Reut

Zondag 23 februari a.s. om 14.30 uur start de prikkelarme Carnavalsoptocht vanaf de rotonde Meerdreef- Mr. van Coothlaan bij het politiebureau.
Net als vorig jaar is het eerste gedeelte van de optocht prikkelarm d.w.z. géén harde muziek en snoepgoed wordt uitgedeeld. Alaaf! Alaaf! Alaaf!

Aanleiding: Carnaval is een feest voor iedereen.

Het Urnekabinet heeft twee jaar geleden besloten om een deel van de route prikkelarm te maken,
zodat de carnavalsoptocht voor meer mensen toegankelijk wordt. Voor mensen die overgevoelig zijn voor prikkels als geluid, licht en beweging is het bezoeken van een carnavalsoptocht niet vanzelfsprekend. Maar ook mensen die een rustigere optocht fijner vinden zoals jonge kinderen, ouderen of mensen met gehoor -of hartproblemen zijn gebaat bij een prikkelarme carnavalsoptocht

Welk deel van de reut is prikkelarm?

Het eerste deel van de Wijchense Reut wordt prikkelarm: vanaf de start ter hoogte van het politiebureau aan de Meester van Coothlaan tot de eerste bocht van de Meester van Coothlaan, zie afbeelding:

Prikkelarme maatregelen:

  • De muziek wordt op maximaal 70 db afgespeeld.
  • Electronic, Dance en techno house met zware bas zijn niet toegestaan in de prikkelarme zone
  • Geen muziek met een zware bas.
  • Snoepgoed of andere zaken worden uitgedeeld ipv gegooid.
Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.