WijWijchen.nl

Inloggen of inschrijven

Escape route: Het verloren verhaal van Gelderland (doorlopend)Vanaf 1 oktober 2019 kun je in Museum Kasteel Wijchen een spannende escape route spelen. Met het spelen van deze erfgoedgame voorkom je dat het verhaal van Gelderland gewist wordt door het kraken van codes en het oplossen van puzzels. Houd je van raadsels en van het speuren naar verborgen aanwijzingen? Breng dan snel een bezoek aan Museum Kasteel Wijchen!

Het verloren verhaal van Gelderland

Wat is Het verloren verhaal van Gelderland? Het Verloren Verhaal van Gelderland is een route die je in verschillende musea kunt spelen. Bij het spelen van dit spel red je de collectie van het museum. Dit doe je door met gezinsleden puzzels op te lossen en raadsels te ontrafelen, maar ook door het zoeken van topstukken in de collectie. De route staat garant voor een uitdagende zoektocht in en rond het museum. Spelenderwijs ga je op een uitdagende en leuke manier aan de slag met de Gelderse geschiedenis en de collectie van het museum.

De escape route

Meedoen met de escape route Het Verloren Verhaal van Gelderland? De escape route duurt ongeveer anderhalf uur en is geschikt voor twee tot vijf deelnemers vanaf acht jaar en ouder. Er wordt geadviseerd om tenminste één volwassene onderdeel van de groep te laten zijn. Door de krachten van ouders en kinderen te bundelen, heb je de meeste kans om alle puzzels op te lossen.

Prijs

De prijs van de escape route bedraagt € 10,- per team/gezin + museumticket p.p.

Reserveren

De escape route dient vooraf (bij voorkeur 2 weken voor de gewenste datum) gereserveerd te worden via www.museumwijchen.nl

In verband met de renovatie van Kasteel Wijchen is de escape route niet beschikbaar van 1 februari 2020 tot voorjaar 2021.

Deelnemende musea

In de loop van 2019 zijn in de volgende musea escape routes te spelen: Museum Kasteel Wijchen, Museum Elburg, Kasteel Huis Bergh, Museum Smedekinck, Kasteel Doorwerth en het Elisabeth Weeshuis Museum. Het Verloren Verhaal van Gelderland is onderdeel van het project Verhaal van Gelderland, www.verhaalvangelderland.nl, en is mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland.


                                       

         

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.