Wijwijchen.nl

Inloggen of inschrijven

Energiecircus WijchenHet energiecircus van Burgers Geven Energie komt naar Wijchen. Maandagavond 17 juni ben je welkom in ons energietheater. Samen gaan we op zoek naar kansen om lokaal onze eigen duurzame energie op te wekken. Welke plannen zijn er in de gemeente? Wat betekent dit voor de inwoners van Wijchen? Hoe zorgen we dat burgers meeprofiteren? Kom ook en denk mee over hoe we Wijchen duurzamer maken.

Wat hebben we nodig?
Gemeente Wijchen wil in 2040 energieneutraal zijn. De energietafel van Burgers Geven Energie laat zien wat hiervoor nodig is. Hoe wekken we met zon, wind en andere bronnen genoeg energie op? Hoe verwarmen we onze huizen in de toekomst en hoe laten we de straatlantaarns duurzaam branden?

Stamgasten
Aan de stamtafel vragen we duurzaamheidswethouder Titus Burgers hoe hij de gemeentelijke opgave wil gaan realiseren. Ook wethouders Piet de Klein van Beuningen en André Springveld van Druten zijn uitgenodigd. De bestuurders gaan met elkaar en het publiek in gesprek over kansen voor samenwerking in en buiten de gemeentegrenzen.

Rol van burgers
Speciale aandacht is er voor lokale energie-initiatieven. De komst van wind- en zonneparken heeft veel impact op de omgeving. Hoe krijgen burgers hierin een rol van betekenis? De initiatiefnemers van Wind inWijchen vertellen over hun plan voor windmolens en zonnepanelen bij Bijsterhuizen. Hun ambitie is om, samen met burgers en lokale bedrijven, lokaal groene stroom op te wekken en tegen een gunstig tarief aan te bieden aan iedereen in Wijchen.

Verder in de circusarena: Energieco√∂peratie Leur, EnergieVoorVier en projectontwikkelaars met plannen voor wind- en zonneparken in de regio. In de energiequiz peilen we hoe duurzaam de inwoners vanWijchen zijn.

Kijk voor meer informatie en aanmelden op burgersgevenenergie.nl

Denk mee, praat mee, doe mee: over duurzame energie van en voor burgers

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.