Wijwijchen.nl

Inloggen of inschrijven

EHBO is meer dan pleisters plakkenIn een reclamespotje zie je een stoere bouwvakker zichzelf op de duim slaan. Kusje erop roept zijn collega. Allemaal leuk bedoeld natuurlijk en vaak werkt dit ook nog bij kleine kinderen, maar weet jij wat je moet doen als er echt iets mis is gegaan?

Uw kind valt met de fiets en verwond zijn knie, moeder valt van een krukje in de keuken, opa draait met zijn ogen en is plotseling even weg, een man pakt een pan verkeerd van het fornuis en brand zijn handen, een kleuter verslikt zich in een klein stukje speelgoed, een jongen of meisje raakt geblesseerd tijdens een sportactiviteit.

Nu de vakanties naderen gaan kinderen weer meer buitenspelen en kunnen ongewone dingen gebeuren en ligt gevaar op de loer. Denk aan de kwallen op het strand, de wespen rond de eettafel, de teken, processierupsen en bereklauw in de vrije natuur.

Allemaal kleine ongelukjes die dagelijks in en rond het huis voor kunnen komen. Wat er gebeurd is weet je wel of weet het slachtoffer te vertellen, maar weet je ook wat je moet doen, hoe je moet handelen om erger te voorkomen en vooral om niet in paniek te raken.

Een aantal onderwerpen die hier benoemt zijn vallen binnen de basiscursus EHBO. Maar ook veel andere onderwerpen komen aan de orde zoals levensreddend handelen, warmte- en koudeletsels, behandelen van wonden, vergiftiging, beten van dieren of insecten, kinderziekten,  verstikkingen, overige letsels en het omgaan met verband en hulpmiddelen.

EHBO Wijchen verzorgt al meer dan 60 jaar de basiscursus EHBO van het Oranje Kruis. De ervaring en kennis van onze instructeurs zijn erg belangrijk. Kandidaten worden als EHBO-er opgeleid en jaarlijks bijgeschoold door EHBO Wijchen. Zo blijven wij behulpzaam voor de inwoners van Wijchen.

Behalve een basiscursus verzorgt EHBO Wijchen ook modules Eerste Hulp aan Kinderen, wandelletsel, sportletsel, letsel bij snelheidssport en AED/BLS. Bij deze modules worden specifieke onderwerpen behandeld die betrekking hebben op deze onderwerpen. Zo zal bij Eerste Hulp aan Kinderen diep ingegaan worden op specifieke kinderletsels en kinderziekten.

AED/BLS oftewel reanimatie bij hartfalen is een bijzondere vaardigheid waarbij levensreddend handelen voorop staat. Behalve theorie ben je hier veel praktisch bezig. EHBO Wijchen verzorgt voor de Gemeente Wijchen het AED project, dat aangesloten is bij HartslagNu.

De vaardigheden die kandidaten en ervaren EHBO-ers leren, worden ook vaak toegepast bij evenementen binnen de gemeente, denk aan Kasteelfeesten, wandelmarsen, Okie Dokie enz .        Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die zich in willen zetten voor de medemens die eerste hulp nodig heeft. Vrijwilligers die actief willen blijven kunnen zich bij ons opgeven om de basiscursus EHBO te volgen en indien men geslaagd is, assisteren bij evenementen.

Ben jij die actieve vrijwilliger die wij zoeken, informeer of meld je aan voor de basiscursus EHBO. Dit kun je doen via onze website www.ehbowijchen.nl of via .

EHBO-ers met een geldig Oranje Kruis diploma en geïnteresseerd zijn in onze activiteiten, kunnen ons ook altijd benaderen via   of 024-6421878

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.