WijWijchen.nl

Inloggen of inschrijven

Collecte voor stichting Zaare


  • Nieuws

In de week van 29 juni tot en met 6 juli zal er in de Blauwe Hof en de Aalsburg gecollecteerd worden voor stichting Zaare.

Stichting Zaare zet zich in voor weduwen en wezen in de Upper East van Ghana. Zij helpt weduwen en wezen met de (her)bouw van hun kamers, met hun opleiding of werk en met de opleiding van de kinderen van de weduwen. De stichting bestaat sinds december 2013 en heeft al vele weduwen en wezen geholpen.

In 2018 hebben we verschillende weduwen geholpen met de (her) bouw van hun huis, maar er zijn nog steed weduwen die dringend een dak boven hun hoofd nodig hebben. Weduwen in dit deel van Ghana worden namelijk vaak aan hun eigen lot overgelaten en door de schoonfamilie verstoten.

Gelukkig trekt de organisatie WOM (Widows and Orphans movement) zich het lot van hen aan. Deze organisatie is tevens ons contact in Bolgatanga en zij zorgen voor het materiaal dat nodig is voor de bouw van de kamers. Om u een indruk te geven van de kosten het volgende: de bouw van een kamer kost ongeveer 850 euro. Het plaatsen van een nieuw dak 100 euro.  Voor ongeveer 50 euro kan een kind 1 jaar naar de basisschool. 

Wilt u meer informatie, kijk dan op de website: zaare.nl, facebook.com/stichtingzaare, Instagram: stichtingzaare.


Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.