WijWijchen.nl

Inloggen of inschrijven

Blauwalg in het water Wijchens MeerIn het Wijchens Meer en in de Loonse Waard is blauwalg aangetroffen. Wij hebben hier waarschuwingsborden geplaatst. Vermijd contact met het water en laat honden niet in het water zwemmen of ervan drinken.

Wat is blauwalg?

Blauwalg ontstaat vooral in stilstaand water, ofwel veel in meren en plassen. Blauwalg ontstaat bij een temperatuur van 20° tot 30° graden Celsius en behoord tot een bacterie in het water. Blauwalg drijft als een soort olie op het water, wanneer deze laag dikker wordt en het wier dichter op elkaar drijft, sterven de blauwwieren af. Bij het afsterven produceren sommige blauwwieren giftige stoffen die schadelijk kunnen zijn voor mens en dier.

Wat gaan we doen?

De verwachting is dat de bacterie verdwijnt als het minder warm wordt. Helaas kan het waterschap Rivierenland niks doen tegen blauwalg.

Waarschuwingsbordjes

Er staan waarschuwingsbordjes bij het Wijchens Meer en de Loonse Waard. Wij raden u aan om contact met het water te vermijden en honden niet in de sloot te laten zwemmen of van het water te laten drinken. Let op: Ga ook niet vissen!

Wilt u een melding doen over vervuild water? Dan kunt u contact opnemen met het waterschap Rivierenland. Zij zijn 24 uur per dag bereikbaar via 0344-64 9090.

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.