WijWijchen.nl

Inloggen of inschrijven

Aan de wandel met HenrietteIk was blij verrast dat Carine Poels me vroeg of ze me het “Gouden Toetsenbord” mocht overhandigen.


Een bekende Wijchenaar ben ik misschien niet, maar als Carine me ziet als iemand die mijn passie en visie enthousiast uitdraagt, dan ga ik mezelf eens uitdagen om e.e.a. op papier te zetten.

Ik ben Henriette Huberts, 56 jaar en woon sinds 1989 in Wijchen. Eerst op de Heilige Stoel, samen met mijn man Rob, en vanaf ’95 in de Saltshof, in de prachtige cirkel met het mooie kunstwerk Het Zonneveld van Jan van IJzendoorn.  Hier groeiden ook onze kinderen Anne en Koen op.

Een van mijn passies heb ik eigenlijk ontdekt na een burn-out. 

Tijdens een workshop beeldhouwen en masseren ontdekte ik hoe blij ik werd van dit masseren. Met mijn handen werken was me al met de paplepel ingegoten, maar dan op een totaal andere manier: als tuindersdochter stak ik geregeld mijn handen uit de mouwen en ook tuinieren vond ik heerlijk om te doen. Met masseren kon ik mensen even laten stilstaan bij zichzelf; iets wat in deze hectische tijd een uitdaging kan zijn.

Vanuit een vaste baan als coach en arbeidsdeskundige in de reintegratie koos ik in 2006 voor het zelfstandig ondernemerschap en heb mijn bedrijf MP-Impuls, Massage(therapie) en Preventie opgericht; net voor de crisis begon. Ik volgde mijn hart: dat gaan doen waar ik blij van werd. Inmiddels ben ik 13 jaar studie en zelfstandig ondernemerschap verder, zonder één seconde spijt. Ik heb een prachtig vak als massage- en triggerpointtherapeut.  Ik werk samen met de klant aan gezondheid in de breedste zin van het woord; en dat begint volgens mij altijd bij bewustzijn. Ik vind het prachtig om te zien dat mensen weer in hun eigen kracht komen te staan en van daaruit keuzes maken. Mijn motto is dan ook: van Klacht naar Kracht.

Als ambassadeur van Wijchen Gezond ben ik een aantal jaren betrokken geweest bij de werkgroep Voeding. Het project “De Suikerborden” was een mooi product om kennis uit te dragen over de vele suiker in drankjes en daarnaast het drinken van water te promoten binnen sportclubs en fysio- en huisartspraktijken. 

Bewustzijn over gezondheid vraagt stilstaan, maar zeker ook kennis. Ook daarin gebeuren er op dit moment veel mooie dingen in Wijchen. Zoals een nieuwe winkel met verse regionale producten; een gezondheidsmarkt; een pluktuin waar je zelf je biologische groenten kunt oogsten en lezingen in de bieb over gezondheid. Gezondheid is meer dan alleen de afwezigheid van ziekte. Het gaat om verstandig eten, ergens voor gaan, bewustzijn - reflecteren op  jezelf, verbinding voelen en hebben met mensen om je heen en dagelijks bewegen. 

Een andere passie van mij is wandelen in de natuur. Ik geniet samen met vrienden en mijn partner van wandelingen in Wijchen en omgeving, in Nederland en in de bergen van Europa. Mijn ultieme reis- en wandelervaring was een trekking in Nepal. Geweldig de ervaring van ruimte, weidsheid, de lieve mensen en het besef dat we zo weinig nodig hebben om gelukkig te zijn. 

Deze passie voor wandelen en de natuur wilde ik graag meenemen in mijn werk. Hoe kon ik met mensen naar buiten gaan; mensen in beweging brengen en de kracht van wandelen en de natuur samen brengen? Twee jaar geleden kwam Powerwalk en later ook Mindwalk op mijn pad. Inmiddels geef ik met erg veel plezier trainingen hiervoor. Ik vind het prachtig om te zien dat iemand die vorig jaar nog maar vijf minuten kon wandelen, nu bij de snelste groep Powerwalk meeloopt en zichtbaar opbloeit; of dat iemand die echt de dagen niet altijd makkelijk doorkomt elke keer na de powerwalk-training weer blij naar huis gaat. Bij zo’n activiteit, komen veel gezondheidsbevorderende aspecten samen:  bewegen, in de natuur en het sociale van een groep. Dit werkt zowel fysiek als mentaal op vele fronten.

Ik vind het prachtig om te zien dat er inmiddels meerdere initiatieven ontstaan in Wijchen, vanuit Wijchen Gezond, maar ook vanuit andere organisaties om mensen de voordelen van wandelen te laten ervaren.  Zo zijn er wandelingen voor mantelzorgers, voor mensen met diabetes of overgewicht, maar ook initiatieven waaraan iedereen mee kan doen. En natuurlijk zijn er al heel veel mensen die net als ik graag wandelen.

Het liefst zie ik heel Wijchen aan de wandel. Het is de meest laagdrempelige manier om te gaan bewegen. Trek je schoenen aan en ga naar buiten, alleen of met een buur of vriend(in). Wandel in je wijk, rond het meer of in de prachtige stukjes natuur in en rondom Wijchen.

Ik hoop dat ik nog lang met plezier in een Wijchen woon waarbij we omkijken naar elkaar en onze leefomgeving met een open, positieve en nieuwsgierige blik. Maar dat we ook daar waar het kan, kijken welke bijdrage we kunnen leveren aan de gezondheid van onszelf, onze kinderen, de ander, de buurt en Wijchen. Dit vraagt verantwoordelijkheid nemen.

Ik hoop hier zelf ook nog lang een bijdrage aan te kunnen leveren.


Hartelijke groet,

Henriette Huberts

Deel dit bericht!

Reacties

Yvonne van Toot
19 april 2019

Ik heb wel een uitdaging voor je maar het gaat over een gratis activiteit

Een fijne senioren wandelgroep over nemen na 10 jaar gedragen door anderen die nu zeggen ik stop , maar het was een geweldige groep dus misschien kun je hier iets mee ...

Marianne Buurtverbinder, Alverna
19 april 2019

Prachtig inspirerend verhaal Henriette!
Wandelen doe ik zoveel als ik kan met onze honden. Duitse herder en een dwerg pincher. Oftewel maxi en mini!

Carine Poels
20 april 2019

Henriette,
Wat fijn dat je instemde met het schrijven van dit verhaal. Jouw kennis en enthousiasme zijn de moeite waard om te delen! Ik heb jou leren kennen in je praktijk MP-impuls en later ben ik enthousiast deelnemer geworden van je Powerwalkgroep op zondagochtend. Ik bewonder jou om je ondernemende houding waardoor je anderen in jouw ervaringen laat delen. Ga er vooral mee door!
(Wie zin heeft: de Powerwalkgroep op zondag om 9.00 uur kan nog aanvulling gebruiken, dus meld je vooral aan via Henriette of kijk op Facebook bij Powerwalk en Mindwalk Wijchen).
Hartelijke groet, Carine

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.