Welkom op de nieuwe site!
Actieve inwoners uit meer dan 50 wijken en dorpen werkten mee aan deze nieuwe lay-out. Samen kwamen we tot een weergave waarmee je nog meer kunt ontdekken over je buurt. Veel plezier en leuke ontmoetingen gewenst!

Wijwijchen.nl

Inloggen of inschrijven

burendag Achterlo 2015 goed verlopen (2015)Burendag Achterlo 27 september 2015

We hebben wederom een hele mooie burendag mogen beleven in Achterlo!

De eerste keer dat we het op een zondag vierden is goed bevallen. Fijn ook dat badmintonclub Smashing en schietvereniging St. Hubertus meededen.

Het thema muziek was alom vertegenwoordigt.

De ochtend begon al goed; het weer zou vandaag meewerken. Zonnig en later op de middag wat bewolking. Het was niet warm, maar voor de activiteiten helemaal goed.

De opening werd gedaan door Huttenkampkoor Amicitia, indrukwekkend goed, ook in de buitenlucht.

Daarna kondigde DJ René aan dat het circuit kinderspelen geopend was en ook de overige deelnemers bezocht konden worden.

Er was een springkussen, je kon blikgooien, hoepelen, koekhappen, sjoelen, knikkeren, aardappelrace, springtouw en je kon iets met muziek doen; bij Get Vibes een muziekinstrument bespelen, blikjes met bierdoppen vullen en blikje versieren of een rainmaker maken en versieren.

Achteraf hebben we 140 stempelkaarten geteld, dus dat is het minimale aantal deelnemende kinderen geweest. Sommige kinderen willen geen kaart of doen maar een paar activiteiten.

Verder blijft het moeilijk om andere leeftijdsgroepen te betrekken.

De verspreiding van 2400 flyers heeft zijn nut bewezen. Veel mensen hadden de flyer bekeken en kinderen kwamen met de uitgeknipte stempelkaart naar de burendag.

Het zeefdrukken op T-shirts was een groot succes. Op een gegeven moment waren de shirts helaas op. De Historische Vereniging Tweestromenland verzorgden weer een mooie streekdracht presentatie en hadden krantenknipsels verzameld over muziek.. De Country dansers en “dansen op school” gaven in het wijkcentrum een presentatie en in een ander lokaal was koersbal te zien van de ouderenwerkgroep. Zij gaven ook weer heerlijke erwtensoep weg. Twee leden van toneelgroep VODO liepen rond als klokkenluider Quasimodo en zigeuner Esmeralda. Het eetkamer project presenteerde zich met allemaal kleine hapjes. De openbare bibliotheek deed een vertelvoorstelling en een voorleesmoment.

Er stonden wat oldtimers om te bekijken en WijWijchen.nl presenteerde zich aan de bewoners

Verder had Jan Linders van alles gesponsord en Lepoutre zorgde weer voor de ijsjes bij een volle stempelkaart. Fijn dat die ondernemers zo meewerken.

We hopen dat er in 2016 weer een burendag georganiseerd gaat worden!

Deel dit bericht!

Reacties

Marianne Buurtverbinder, Alverna
11 december 2015

Kortom, een geslaagde 2015 burendag in ACHTERLO. Chapeau voor de organisatie!