Test je ook mee?
Wij werken aan een nieuwe lay-out.
Vanaf 2 april is deze beschikbaar. Wil je de nieuwe lay-out alvast gebruiken?
Test nu mee en laat ons weten wat je er van vindt!
Ik doe mee! Liever niet
Menu

Nieuws:

Maak gebruik van de nieuwe elektrische deelauto!

Gemeente Wijchen, (Gemeente Wijchen)
1 juni 2018

Vanaf vrijdag 1 juni kunnen inwoners van de gemeente Wijchen gebruikmaken van de eerste volledig elektrische deelauto van de gemeente.

Wethouder Titus Burgers is blij dat zowel medewerkers als inwoners deze deelauto kunnen gebruiken. Hij zegt hierover: “De auto is bedoeld als bewustmaker op verschillende gebieden. We willen namelijk bewust omgaan met ons milieu. Wist u trouwens dat het 5 juni wereld milieudag is? Wij willen ook bewust met uw en onze portemonnee omgaan. Verder is de deelauto een extra service voor mensen die af en toe een auto nodig hebben maar bijvoorbeeld geen tweede auto voor de deur willen hebben staan.”

Voor wie is de deelauto?

Voor het Huis van de gemeente aan de Kasteellaan staat een Volkswagen e-Golf deelauto. Onze inwoners kunnen deze auto gemakkelijk voor een paar uur huren. De auto is beschikbaar tussen 18.00 en 8.00 uur en in de weekenden. Tijdens kantoortijden gebruiken onze medewerkers de auto zelf. Op deze manier willen wij een bijdrage leveren aan de verbetering van het milieu. 

Hoe reserveert u de auto?

Ga naar de website www.wijchen.nl/autodelen om de auto te reserveren. Om de auto te kunnen reserveren, meldt u zich eerst aan bij Free to go. Via deze organisatie lopen alle reserveringen. Hoe dat precies werkt, leest u op de website. Daar vindt u ook een korte instructiefilm over het gebruik van de auto.

Reacties

Gemeente 25 juni 2018
Hoi Julia, We moesten dit even navragen, dus vandaar dat het even duurde. De actieradius van de Volkswagen e-Golf is gemiddeld ongeveer 200 km. Je kunt er dus prima mee op en neer naar Utrecht rijden, maar als je naar Amsterdam wilt moet je de eGolf op de eindbestemming opladen voordat je teruggaat.
Julia 3 juni 2018
Wat leuk dit! Even een vraagje: hoeveel kilometer kan je met de auto rijden, na hoeveel kilometer moet hij weer opgeladen worden? Ik hoor het graag. Mvg, Julia Arnscheidt
Bekijk meer nieuws in de buurt »