expositie Hans van Mameren : 'voor het oog'

Kunstkring Wijchen

Details

Zaterdag 29 juli 2023 van 12:00 tot 17:00 uur
Afgelopen
Kasteellaan 13
Wijchen, Nederland
Terugkerende activiteit
Wekelijks op zaterdag en zondag tot en met 30 juli 2023

Hans van Mameren beschrijft zijn werk als deels persoonlijke beleving en ervaring, waarbij hij steeds zoekt naar een eigen stijl. In het besef dat elke kunstenaar schatplichtig is aan voorgangers laat hij zich inspireren door kunstenaars met wie hij affiniteit voelt. Niet om iets te kopiëren, maar om hun inzicht te gebruiken om verder te kunnen. Zodoende wordt het verleden doorgetrokken naar het heden.                       

Hans van Mameren geeft graag de werkelijkheid weer, maar met fantasie, om er een beetje een droomwereld van te maken. Het schilderen is voor hem een gedroomde werkelijkheid.                    

Zijn werk is gevarieerd, met veel aandacht om de sfeer te treffen van de woon- en leefomgeving, en van bijvoorbeeld het Venetiaanse carnaval. Naast schilderijen en tekeningen maakt hij ook graag grafisch werk.

www.kunstkringwijchen.nl

                                               


       


    

Leeftijd
6 - 12, 12 - 18, 18 - 50, 50 +
Dorp
Alverna, Balgoij, Batenburg, Bergharen, Hernen, Leur, Niftrik, Wijchen
Thema
Creativiteit, Cultuur en natuur
Wijk/dorp
Achterlo, Alverna, Balgoy, Batenburg, Bergharen, Hernen, Kerkeveld, Huurlingsedam, Leur, Niftrik, Wijchen, Wijchen Centrum, Wijchen Noord, Wijchen Oost, Wijchen West, Wijchen Zuid, Woezik

Over de organisator

Kunstkring Wijchen
KunstKring Wijchen zet zich in om kunst in Wijchen en kerkdorpen op de kaart te zetten. Wij organiseren lezingen, exposities, ontmoetinge...... Lees meer