Lucy Besson exposeert in Kunsthuis Wijchen

Details

Zaterdag 10 juni 2023 van 12:00 tot 17:00 uur
Afgelopen
Kasteellaan 13
Wijchen, Nederland
Terugkerende activiteit
Wekelijks op zaterdag en zondag tot en met 2 juli 2023

Lucy Besson                 the colors of your life

portretten, schilderijen en fotografie in het Kunsthuis


Lucy Besson fotografeerde voor deze serie alledaagse voorwerpen die in haar eigen huis en tuin voorhanden waren in het zonlicht dat door jaloezieën naar binnen valt. De bloemen, vazen en stoffen die zij zo vastlegde zijn voor het beeld minder belangrijk dan de zonnestralen die in parallelle lijnen bijdragen aan de compositie, de textuur en helderheid van de voorwerpen benadrukken en zorgen voor een driedimensionaal effect.

In haar portretten past zij op een foto ‘digitale magie’ toe, door met transparante lagen van kleur en licht het model te omwikkelen. Zonder het uiterlijk te veranderen verplaatst zij de geportretteerde naar een kleurrijke, illusoire dimensie: een gewoon model ondergaat een transformatie naar een mysterieuze prins of trotse koningin, een onbekende kant van ons dagelijkse ‘ik’.


Kunsthuis, Kasteellaan 13, Wijchen (naast Kasteel Wijchen), 10 juni t/m 2 juli, zaterdag en zondag 12- 17 uur. Toegang gratis.

Leeftijd
Alle, 0 - 6, 6 - 12, 12 - 18, 18 - 50, 50 +
Dorp
Alverna, Balgoij, Batenburg, Bergharen, Hernen, Leur, Niftrik, Wijchen
Thema
Creativiteit, Cultuur en natuur
Wijk/dorp
Achterlo, Alverna, Balgoy, Batenburg, Bergharen, Hernen, Kerkeveld, Huurlingsedam, Leur, Niftrik, Wijchen, Wijchen Centrum, Wijchen Noord, Wijchen Oost, Wijchen West, Wijchen Zuid, Woezik

Over de organisator

Herman Coumans
Herman heeft nog niets over zichzelf geschreven.