Eendenkooi rondleiding Batenburg

Details

Woensdag 14 juni 2023 van 19:00 tot 21:00 uur
Afgelopen
Molendijk 11, Batenburg

BATENBURG - De boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen organiseren op woensdag 14 juni 2023 een rondleiding door de eendenkooi van Batenburg. De eendenkooi is normaal gesproken niet toegankelijk voor publiek om de rust te bewaren, maar voor een enkele excursie willen we wel een uitzondering maken. Tijdens de rondleiding langs de kooiplas vertelt de boswachter over de rijke geschiedenis van de eendenkooi, de werking van de vangpijpen, het werk van de kooiker en het belang van het beheer en van de begroeiing op het terrein. De bijzondere sfeer van rust en mysterie die in de eendenkooi heerst, zal ook zeker niet onopgemerkt blijven. Eendenkooien werden vroeger gebruikt om eenden te vangen voor consumptie. Een eendenkooi bestaat uit een grote vijver met smalle sloten die uitkomen in de vangpijpen. Met behulp van tamme eenden en een kooikerhondje werden wilde eenden gelokt en gevangen. In Nederland zijn nog slechts 119 geregistreerde eendenkooien te vinden, waarvan er velen slechts één gebruiksklare vangpijp hebben. De eendenkooi in Batenburg is volledig bedrijfsklaar en verkeert in originele staat, waardoor het een unieke locatie is om te bezoeken. Vooraf online reserveren is noodzakelijk.

Tijd: start om 19.00 uur. Duur: ca. 2 uur.

Deelname: 8,00 euro p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar 5,00 euro p.p., donateurs 3,00 euro p.p. op vertoon van een geldige GLK donateurspas.

Tip van de boswachter: Deze excursie is geschikt voor volwassenen en kinderen van vanaf 8 jaar. Neem een verrekijker mee.

Meer informatie en online reserveren: www.glk.nl/excursies.

Leeftijd
Alle, 0 - 6, 6 - 12, 12 - 18, 18 - 50, 50 +
Dorp
Batenburg
Thema
Cultuur en natuur
Wijk/dorp
Achterlo, Alverna, Balgoy, Batenburg, Bergharen, Hernen, Kerkeveld, Huurlingsedam, Leur, Niftrik, Wijchen, Wijchen Centrum, Wijchen Noord, Wijchen Oost, Wijchen West, Wijchen Zuid, Woezik

Over de organisator

Martine Slagter
Medewerker communicatie, Geldersch Landschap & Kasteelen ... Lees meer